Ha az Aranylabda komoly díj, akkor azt Benzemának kell odaadni

Juan Ignacio Garcia-Ochoa, a MARCA újságírója mondta el véleményét Karim Benzemáról.


Karim Benzemának nyolc gólja van hat mérkőzésen a spanyol bajnokságban. Egy valamit nem titkolhat el: továbbra is angyalként futballozik. Mi több, annyit mondanék, hogy jelenleg senki nem focizik nála jobban. Mindent jól csinál, mindent hatékonyanés minden szépen. Kiváló futballista. Éppen azért, mert már a szezon elején szerzett nyolc gólt (annyi, mint amennyit a Barcelona egész csapata szerzett eddig) és hét gólpasszt szerzett. Erling Haaland és Robert Lewandowski, a két fenevad mögötte áll a sorban. És most nincs összehasonlítás Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel. Benzema és ennyi.

És most belépünk a vitába (azt hiszem, itt az ideje, szeptember vége van) az Aranylabdáról. Ha még mindig komoly díjról van szó, akkor azt Karimnak kell odaadni. Van valaki, aki jobb nála? Lewandowski, aki megérdemelte volna a tavaly díjat és Haaland is, aki több gólt szerzett egy naptári éven belül. De senki sem szerzi úgy a gólokat és játszik, mint Karim. Ahogyan Messi esetében sok éven keresztül történt, Benzema nem kapcsolható össze a tipikus csatárokkal, ő sokkal több. Benzema FOCISTA. A legjobb FOCISTA pedig az, akinek oda kell adni a világ legjobb játékosának járó díjat, jelen esetben az Aranylabdát.

Vitás lehet a tavalyi helyzet, Lewandowski igazságtalanságának javítása, de az egyik igazságtalanság nem üti a másikat. Az is vitás lehet, hogy a díjat Messinek adják át aki most a Paris Saint-Germain csapatában játszik, mert végre trófeát nyert Argentínával. De sem a játéka, sem az elmúlt 12 hónapban elért – klubszinten – teljesítménye nem egyenlő Benzemáéval. És egyáltalán nem egyenlő azzal, aki állítólag a világ legjobbja. És egyáltalán nem vitás Jorginhónak adni a díjat, akinek a nevét azért dobták be, mert megnyerte az EB-t és a Bajnokok Ligáját. Elnézést, de az ő helyzete nem olyan, mint Luka Modricé. Ne hasonlítsd össze őket.

Az Aranylabdát Benzemának kell odaadni. A játékáért már megérdemelte. És most, a góljainak köszönheten kötelesség neki adni. Ha ez egy félig komoly díj…


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁG

Leave a Reply