Többet kellene rotálnia a Real Madridnak?

Ancelottit kritizálták amiért nem pihentette többet azokat a játékosokat akik alap kezdőnek szamítanak.

Carlo Ancelotti egyértelműen hisz a kezdőtizengyében. Különösen a kulcsjátékosokban Benzemában és Viníciusban. De a szurkolók attól félnek, hogy sérülesék fognak bekövetkezni ha az olasz nem forgatja jobban a csapatot.

Karim Benzema egyike annak a 6 Real Madrid játékosnak akik több mint 1600 percet játszottak ebben a szezonban. Courtois (1980), Alaba (1857), Militão (1887), Casemiro (1732), Vinícius (1787) és a francia 1687 perccel.

Mérkőzés, mérkőzés és még több mérkőzés 

A Real Madrid idén már 22 mérkőzést játszott le minden sorozatot figyelembe véve.

A Manchester City és a Paris Saint-Germain egyaránt 24 meccset játszott ami Európa 5 legjobb bajnokságában a legtöbb.

A meccsek száma arra kényszeríti az edzőket, hogy át kell gondolniuk hogyan használják a sztárjátékosaikat és ami még fontosabb, mikor pihentetik őket.

Zsúfolt menetrend a Premier Legaue-ben

Pep Guardiola csapatában 6 játékos van akik több mint 1500 percet játszottak ebben a szezonban. Valamint további hat játékos van 1000 és 1500 perc között.

A Real Madridban csak Toni Kroos és Luka Modrić játszott annyi percet mint az utóbbi kategóriába tartozók.

A Manchester City esetében a csapatmélységük lehetővé teszi a katalán taktikus számára, hogy többet rotáljon, anélkül, hogy a minőség romlana.

A német klubok elfoglaltak voltak

A Bayern München szintén 22 meccset játszott ebben a szezonban és 6 játékosa van akik több mint 1500 percet játszottak.

Ez a hat: Neuer, Upamecano, Kimmich, Lewandowski, Sané és Müller. Ami az 1000-1500 percet játszó játékosokat illeti, ott van Alphonso Davies, Goretzka, Lucas Hernandez és Gnabry ami hasonló dolgot mutat mint ami a Real Madridnál történik.

Franciaország követte a példáját

A Manchester Cityhez hasonlóan a PSG is 24 mérkőzést játszott. Csak Mbappé, Hakimi, Kimpembe és Marquinhos lépte túl az 1500 percet.

Ezt Lionel Messi és Neymar sérülései valamint az olyan dél-amerikai játékosok mint Icardi, Di María, Paredes valamint az a tény is befolyásolta, hogy két kezdő kapus van: Navas és Donnarumma.

Ami az 1000 és 1500 perc közötti játékidővek rendelkező játékosokat illeti, a PSG-nek hat van, sokuk 500 és 900 perc között van, ami nagyon jól megmutatja a párizsi csapat mélységét és Mauricio Pochettino tehetségét.


Forrás: marca.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply