Benzema: nem kockáztat a csapat

A csapat edzésén külön dolgozott, és az orvosok megerősítették, hogy csupán enyhe izomfáradság okozta a kellemetlenséget a francia támadó combjában.

Benzema is és a technikai személyzet is ugyanakkor azon a véleményen van, hogy nem fognak felesleges kockázatot vállalni. Amennyiben nem érzi magát 100%-osnak,inkább kihagyja a madridi derbit.

Ancelotti sem tartja létfontosságúnak azt, hogy a csapat játékosait a végsőkig kifárassza. Erre a tabella sem kényszeríti, hiszen 8 pont az előny a Sevilla, 10 pont pedig az Atlético előtt. Noha a csapat minden versenyt figyelembe véve 12 mérkőzés óta veretlen, a szurkolók természetesen nagyon vágynak arra, hogy a városi rivális felett is diadalt arasson a csapat.

Viszont Jovic feltámadása nem kényszeríti arra Ancelottit, hogy Benzema mindenáron szerepeljen. A szerb remekül állt be bemelegítés nélkül Benzema helyére a Real Sociedad elleni mérkőzésen, gólpasszt és gólt jegyzett, és az Inter ellenin sem lehet ok a panaszra a mutatott játékára.

Lehet, hogy kissé lehangoló a hír azok számára, akik a „győzni mindenáron” elv hívei, de a hosszú távú terveket nem lehet kockáztatni. Ezért Benzema szereplése a szombati, a derbit megelőző utolsó edzés után döntik el. Semmi szükség arra, hogy esetleg rásérül, és akkor tényleg hosszú ideig marad kint.

Nincs arról szó, hogy felemelt kézzel elengedné a csapat a megszerezhető 3 pontot, csupán Benzema szereplése nem teljesen biztos. Ancelotti bízik a JovicVinícius – Rodrygo trióban, de ha Asensiora esik a választása a kezdőben, az se meglepetés, hiszen a mallorcai is kezd emlékeztetni legjobb formájára.

Vasárnap tehát az Atletico Madrid elleni bajnoki következik a Bernabéuban. Ha sikerül győzni, akkor a legnehezebb meccs-sorozaton lesz túl a csapat, ötből öt győzelemmel. És miért ne?!

Forrás és kép: AS.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply