Ancelotti: „A derbi nagyon megterhelő mentális szinten, okosnak kell lenni”

„A legfontosabb a minőség és az elkötelezettség a pályán és, hogy a játékosok jól érezzék magukat abban amit csinálunk.” – tette hozzá a tréner.


A Real Madrid szezonbeli legjobb formájában fog játszani a madridi derbin a Santiago Bernabéuban. Carlo Ancelotti a klub médiacsatornájának nyilatkozva elmondta gondolatait a vasárnapi mérkőzés előtt: „Azt hiszem ez egy kemény mérkőzés lesz. Van néhány kulcsfontosságú pillanat, amikor olyan csapatokkal találkozol mint ők, mint például párharcok, szettlabdák, nyílt terek…mert nagyon erősek a védekezésben. Fenyegetést jelentenek az ellentámadásban, nekünk pedig fel kell készülnünk ezeken a területeken és okosnak kell lennünk.”

„Jó formában van a csapat. Van néhány napunk, hogy figyeljük Benzema fejlődését, aki ma egyedül edzett. Casemiro rendben van, a többiek pedig megfelelőek és készen állnak. Néhányan kicsit fáradtak voltak ma, de ez várható is, hiszen mindössze két napja játszottunk. Holnap egy elég nagy taktikai edzést végzünk, szombaton pedig egy kis felkészülés a felépítésre.”

A legkülönlegesebb dolog a derbiben

„Nagy rivalizálás van szurkolók és a játékosok között. Az Atlético le akarja győzni a Madridot, a Madrid pedig az Atléticót.”

Minőség vagy elkötelezettség?

„Mindkettő. Elkötelezettség a játék mentális oldala, a motiváció és a nyugalom tekintetében, amire szükséged van, mert ez nagyon megterhelő játék mentális szinten. Ami a minőséget illeti az a kreativitás kérdése, hogy megpróbáljunk problémákat okozni egy olyan csapatnak amely nagyon szilárd védekezésben.”

„A legfontosabb, hogy jó játékosok legyenek, és ott van az én elkötelezettségem, ők motiválnak, és, hogy jól érezzem magam az általunk elfogadott játékstílusban. A játékosok jól érzik magukat abban, amit a pályán csinálunk. A legfontosabb a minőség és az elkötelezettség a pályán. Ezen elemek nélkül nehéz jó teljesítményt nyújtani a pályán.”

Kollektív védekezési erőfeszítés 

„Courtois nagyszerű teljesítményt nyújtott a Sevilla ellen, akárcsak Militão és Alaba, továbbra is nagyon következetesek és ugyanez vonatkozik Mendyre is. Akkor azt a munkát is megkapod amit előttük álló játékosok végeznek. Például ott van az amit Vinícius csinál. Mindenki arról beszél, hogy mit csinál a labdával de ő tényleg jól csinálja és ez Rodygóra is vonatkozik. Mindkettőjük munkája segít a csapatnak abban, hogy jól teljesítünk.”


Forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply