A LaLiga feljelenti a PSG-t az UEFA-nál Mbappé hosszabbítása miatt

Miután hivatalossá vált Kylian Mbappé szerződéshosszabbítása, a LaLiga hivatalosan is feljelentette a PSG-t az irreális szerződés miatt.


A LaLiga hivatalos közleménye:

„A LaLiga szeretné leszögezni, hogy az ilyen típusú megállapodások az európai labdarúgás gazdasági stabilitásával való támadás, munkahelyek százezreit és a sportág integritását veszélyeztetik. Nem csak az európai sorozatokban, hanem a hazai bajnokságokban is.

Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG (amely a tavalyi szezonban több, mint 200 millió eurós veszteségről számolt be) emellett az elmúlt szezonokban ez összesen 700 millió, emellett 650 millió eurós fizetési sapkát tudhat magáénak, ezt megengedheti magának. Megköthetnek egy olyan szerződést, amelyet lényegében meg sem köthetnének, mert mindenen túl megy és nem engedhetik meg maguknak.

A LaLiga ezért feljelentést tesz az UEFA-nál, a francia közigazgatási adóhatóságoknál, valamint az Európai Unió hatóságoknál, hogy továbbra is megvédje az európai futball gazdasági ökoszisztémáját és fenntarthatóságát. A LaLiga korábban nyújtott már be panaszt az UEFA-nak, amiért a PSG nem tartotta be a pénzügyi fair-playt. Ez a panasz sikerrel járt és az UEFA szankcionálta a klubot, míg a Sportdöntőbíróság (CAS) egy furcsa döntéssel visszavonta ezeket a szankciókat.

A LaLiga és számos európai labdarúgó-intézmény abban reménykedett, hogy a PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi – miután bekerült az európai futball testületébe -, például az UEFA végrehajtási bizottságába és az Európai Klubszövetség (ECA) elnökségébe: tartózkodni fog ezektől, tudva, hogy súlyos károkat okoznak. De ennek az ellenkezője történt. A PSG egy lehetetlen befektetést vállal, látva, hogy ezek az összegek, bérköltségek elfogadhatatlanok és a nagy anyagi veszteségeiknek köszönhetően lehetetlen is. Megsérti az UEFA és a francia gazdasági szabályokat.

Al-Khelaifi, a PSG elnöke, az UEFA Végrehajtó Bizottságának tagja és az ECA elnöke veszélyezteti az európai labdarúgást, hasonlóan mint az Európai Szuperliga is.”


forrás: laliga.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

TI ÍRTÁTOK
Mbappé(nz)

Leave a Reply