Mbappé házasságot ígért a Real Madridnak, majd otthagyta az oltárnál

A MARCA újságírója, Ruben Jimenez írta meg véleményét az Mbappé-sagaról, miután szinte hivatalossá vált, hogy a francia végül marad a PSG-ben, ezzel becsapva a Real Madridot.


Zinédine Zidane és Cristiano Ronaldo. Mindketten bajnokként érkeztek a Real Madridhoz, emellett Aranylabda fűződik a nevükhöz. Csakúgy, mint Kaká is – aki Bajnokok Ligáját nyert az AC Milannal, Cristiano a Manchester Uniteddal. Mindent, vagy majdnem mindent elértek a labdarúgásban és világszerte ismerték őket, mint David Beckhamet, Michael Owent vagy Fabio Cannavarót. De mindannyian tisztában voltak azal, hogy a trófeák gyűjtésén kívül a Real Madrid a kapu ahhoz, hogy még nagyobb világsztárok legyenek. Pénzügyi szempontból ők is sokat kerestek, de megtették azt a bizonyos lépést.

Az a lépés, amit Kylian Mbappé nem tett meg: pályafutása legnagyobb hibája lehet. Egy hozzá hasonló játékost nem csak trófeákban és gólokban mérnek. Népszerűsége alapján is mérik a világ minden sarkában. És hiába fejezi be a pályafutását 20 Ligue 1 bajnoki címmel, hiába sikerül Bajnokok Ligáját nyernie – akár világbajnokságot is – a reflektorfényben csak futólag fog állni, miközben a mindennapokban a fókusz a világ legnagyobb klubjain lesz.

Mbappé hatása a PSG-nél végtelenül kisebb, mint a Real Madridnál. Bármilyen nagy szerepet is kap majd a katari világbajnokságon és a 2024-es nyári olimpián, jelenleg egy másodosztályú bajnokságban játszik. A Ligue 1 az UEFA rangsorában az ötödik helyen áll, közelebb a hatodik helyhez (Portugália és Hollandia) mint a negyedik Bundesligához. Ha Mbappé úgy gondolja, hogy ez a sorsa: akkor rendkívül kicsinek tartja magát.

Ezen kívül egy fontos tényező is hiányzik ebből az egészből, értve arra a figyelemre, amit az elmúlt években kapott. Amennyiben többször is visszanézték a góljait Spanyolországban, annak az az oka, hogy mindenki a Real Madrid jövendőbeli játékosaként tekintette. Az elkövetkezendő szezonokban már nehéz lesz reflektorfénybe kerülni egy Troyes, Angers vagy Lorient elleni mérkőzésen, de akár ennek a figyelemnek a töredékét is megszerezni.

Mbappénak mindene megvan ahhoz, hogy a következő évtized legnagyobb játékosa legyen. De ez nem elég. A legjobbakkal kell játszania. Ahogy tette azt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, a Real Madridnál és a Barcánál. Ezért a koronáért azonban két másik játékosnak jelenleg nagyobb esélye van, ez pedig Erling Haaland és Vinícius Júnior. Ők ketten a világ két legerősebb bajnokságában játszanak, a Premier League-ben és a LaLigában.

Ha a legjobb akarsz lenni, csak egy mentalitásod lehet. Nagy hal egy nagy tóban. Párizs pedig nagyon szép, de a futballpresztízst tekintve fényévekre van Madridtól.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply