Az Mbappé-hadművelet kulcsai

A klub jövő nyáron mindenképpen akarja. De mi a helyzet jelenleg? Mi kell ahhoz, hogy mozdítható legyen? Lássuk a részleteket, és a tényeket.


Zinedine Zidane a legutóbbi sajtótájékoztatóján beszélt a világbajnok támadóról, hogy az ifjú játékos minden álma, hogy egy nap a Real Madridban játsszon. Ezt korábban a Monaco elnöke, Vadim Vasziljev is megerősítette.

Zidane szavait aligha fogják elfogadni a PSG vezetői, különösen úgy, hogy Florentino Pérez mindent megtett annak érdekében, hogy kiváló kapcsolatot ápoljon a francia gárdával. Ugyanakkor a játékos párizsi szerződése 2022 júniusában jár le, és a Le Parisien információ szerint a Real Madrid bankszámláján 300 millió euró pihen ennek érdekében.

A PSG tisztában van a Real Madrid érdeklődésével, és tudják azt is, hogy ha egy játékos belép a szerződésének utolsó két évébe, onnantól veszélyzóna következik, hisz bármikor elhagyhatja a klubot. Ezt megelőzve ajánlottak a játékos számára igen kecsegtető új szerződést – évente 40 millió eurót keresne -, amivel megelőzné Neymar fizetését is.

A Bernabéu falain belül tisztában vannak azzal, hogy Mbappé szerződtetése rendkívül nehéz lesz, főleg ha alá is írja az új kontraktusát: gyakorlatilag teljesen lehetetlennek bizonyulna a transzfer. Pont ezért akarják halasztani a jövendőbeli átigazolásokat, mivel nem hajlandóak többet várni a 20 esztendős támadó érkezésére.

Mbappé régóta Florentino Pérez célkeresztjében van, de az események Eden Hazard érkezésével gyorsultak fel: jelenleg nem hozza az elvárt szintet, illetve továbbra is szükség van egy potenciális góllövőre, hisz Cristiano Ronaldót eddig senki sem tudta pótolni.

Egy másik szempont az új Bernabéu, amely várhatóan 2022-re fejeződik be. A stadion újranyitásával egy új korszak kezdődik a Real Madrid történelmében, és azt szeretnék ha Mbappé lenne az ikonikus srác, aki a következő fejezeteket írja abba a bizonyos könyvbe.

A francia játékos szerződtetésével újabb világrekord születne, hisz kétségtelenül ő lenne a valaha volt legdrágább játékos a világon, itt is magamögé utasítaná csapattársát, Neymart – aki 222 millióért igazolt Párizsba.

Zidane megtette az első lépését, a döntés a játékos kezében van. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy hogyan folytatódik az „Mbappé-szappanopera” – de azzal tisztában lehetünk, hogy jelenleg ő a Real Madrid elsődleges célpontja.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
BAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply