Zidane: „Mbappé álma, hogy egy nap a Real Madridban játsszon”

A Real Madrid holnap a Galatasaray együttesét fogadja, Zinedine Zidane megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol főszerepben volt Bale, James, Mbappé és a szurkolók is.


„Mindig izgatottak vagyunk, mikor a saját szurkolóink előtt játszunk. Felelősségteljesnek kell lennünk, mert tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Egy újabb Bajnokok Ligája mérkőzés vár ránk, megpróbálunk jól felkészülni, és jól játszani.”

[irp posts=”5534″ name=”Hivatalos a Galatasaray elleni keret”]

A szurkolók

„Szükségünk van a szurkolóinkra, mindig velünk vannak, és azt akarják, hogy a csapat jól játsszon és nyerjen. Arra kérem őket, hogy a nehéz pillanatokban is legyenek mellettünk. Nem mindig tudunk különbséget teremteni az első perctől kezdve a pályán, de szükségünk van a szurkolóinkra, hogy támogassanak minket a végsőkig.”


Küzdelem a továbbjutásért

„Mindig ugyanazzal az elképzeléssel és hozzáállással lépünk pályára. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb számunkra. Tudjuk, hogy milyen helyzetben vagyunk, és mit kell tennünk. Csak annyit kell tennünk, hogy egy nagyszerű mérkőzést játsszunk. A szurkolóink mögöttünk állnak, azt szeretnék ha nyernénk és megszereznénk a három pontot, ami be is biztosítaná a továbbjutásunkat is.”


VAR

„A véleményem megegyezik a tiétekkel. A VAR egy pozitív dolog, amit azért vezettek be, hogy javuljon a sportunk. Nyilvánvalóan látom, hogy bizonyos dolgok történnek, és a játékvezetői döntések is különböznek. Megértem, hogy mindenki a saját munkáját végzi a legjobb tudomása szerint, de mindenki hibázhat. Nem vagyok boldog, mert láttam a Betis elleni mérkőzésen a kezezést, de el kell fogadnunk a hibákat. Remélem egyre kevesebb hiba és vita lesz. A VAR azért van, hogy minden átláthatóbb legyen, de jelenleg még nem ért el erre a szintre.”


Bale meghívót kapott Wales keretébe

„Azt akarjuk, hogy a játékosaink egészségesek legyenek, de Bale még nem áll készen a teljes értékű edzésekhez. Meglátjuk, hogy a napokban miképp változik a helyzete. Mennie kell a hazájával, ez ellen nem tudunk mit tenni. Ő is vissza akar térni, nem szabad kételkednünk a motivációjában. Elsősorban ő szenved a legjobban. A válogatott szünet alatt meglátjuk, hogy készen áll-e, de jelenleg nem. Szeretném ha visszatérne hozzánk, mert akkor nem kéne erről többet beszélnünk.”

„Nem tudom, hogy a válogatott edzőjével beszélt-e, és ha igen, akkor mit. Engem csak az érdekel, hogy egészséges legyen. Nem vagyunk boldogok, mert minden játékosunkat jó és bevethető állapotban akarjuk tudni, és mostanság nem ez a jellemző. A szurkolóknak is pozitívan kell gondolkozniuk. Azt pletykálják, hogy januárban eladnám Bale-t, de ez hülyeség. Mindenki azt mond rólam, amit csak akar, de hazugságokat ne adjon senki a számba. Azt szeretném, ha Gareth itt lenne a szezon végéig. Jelenleg nem bevethető, talán a válogatott szünet után már játszhat, meglátjuk majd.”

„Minden nap köszönünk egymásnak, szeretem az összes játékosomat. Nem lehetek mindannyiukkal ugyanolyan közeli kapcsolatban, de soha nem történt köztünk semmi rossz. Nem kell arról beszélni, hogy a meccsek vége előtt elment, mert az én időmben sem volt ez másképp, mi is elmehettünk korábban. Az a fontos, hogy a meccs elején és félidőben ott volt, és támogatta a csapatot.”


James

„Ő is hasonló cipőben van, mint Bale. Van egy kis sérülése, és napi szinten vizsgáljuk, hogy hogyan van. Őszintén szólva nem tudom pontosan megmondani, hogy mi a problémája, de remélem hogy hamar visszatér majd. Minden játékosomnak azt kívánom, hogy bevethető legyen, még akkor is, ha ezzel nehezebb lesz a feladatom, mikor össze kell rakni a csapatot.”


Mbappé

„A játékosnak magának kell döntenie a jövőjét illetően, ki kell találnia, hogy mit szeretne csinálni. Jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa, azt pedig majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Mindig is azt mondta, hogy nagy álma, hogy egyszer a Real Madridban játszhasson.”


[via realmadrid.com & madrdom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply