Öt ok, amiért a Real Madridnak le kell igazolnia Haalandot

Egy jó ideje már tiszta, hogy a Real Madridnak le kell igazolnia egy gólerős támadót, aki talán egy egész korszakra meghatározó eleme lenne a csapatnak. Ezzel együtt az is tiszta, hogy most ez a választás Haalandra esett.


1. Gólgép

Szinte lehetetlen emlékezni még egy olyan játékosra, aki úgy tört volna be az elit labdarúgásba, mint Erling Haaland. 40 gólt szerzett ebben a szezonban, két külön csapatban. Az U20-as világbajnokságon egyetlen mérkőzés alatt 9 gólt lőtt. Egy ragadozó a büntetőterületen belül, és ilyen játékosa jelenleg nincs a Real Madridnak.


2. Fiatal és sikerre éhes

Haaland csak 19 éves, de az általa nyújtott teljesítmény fenomenális. Amellyett, hogy rendkívül fiatal, de sikeréhes is. Ezt megmutatta Németországba érkezésekor, amikor rögtön első számú csatárrá vált.


3. Megfizethető ára van

Mbappétól eltérően a norvég támadóért teljesen normális árat kérnek jelenleg a piacon. A Dortmund abban a tudatban igazolta le, hogy tárgyalniuk kell majd róla, ha Európa valamelyik elit klubja jelentkezik be érte.


4. Tíz gólt szerzett a Bajnokok Ligájában

Sokan csak félvállról vették Haaland gólszerző képességét amikor még Ausztriában játszott, de minden kételkedőre rácáfolt azzal, hogy már 10 találatnál jár Európa legnagyobb sorozatában.

Nála többet csak Lewandowski szerzett az idei BL-kiírásban. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar és Mbappé csak mögötte foglal helyet. Bizonyította, hogy ilyen fiatalon is lehet sikeresnek lenni a legnagyobb színpadon.


5. Tudna Mbappé mellett játszani

Haaland leigazolása könyebb feladat, mint Mbappé Spanyolországba való mozdítása, de a két játékos tudna együtt is játszani.

A Real Madrid egy félelmetes támadósort tudna felállítani a két játékos leigazolásával, főleg úgy, hogy Mbappé akkor játszik a legjobban, ha van mellette egy középcsatár, aki segítséget is nyújthat számára.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
marcelo_atigazolas
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply