James elhagyja a Real Madridot

James Rodríguez az a játékos, aki nem szerepel Zidane terveiben, szerződése pedig 2021-ben lejár.


James ideje a Real Madridban véget ér. A kolumbiai játékos a koronavírus előtt is látta a már bonyolult helyzetét, azonban a világjárvány közelebb vitte őt a távozáshoz, ugyanúgy, mint Bale-t.

A járvány előtt Zidane tökéletesen vázolta mindenki felé, hogy James nem szerepel a terveiben, és a 2021-es szerződése lejárta előtt két lehetőség van: eladásra kerül ezen a nyáron (ez a legkedvezőbb a Real Madrid számára), vagy ingyen távozhat jövőre, és lehetősége nyílik januárban más klubokkal való tárgyalásra.

James jelentősége a csapatban egyre inkább csökken, vagy már csökkent is. „Váratlan” visszatérése a Bayernből először jól hangzott, ugyanis személyében egy új, de egyben jó játékost nyert a klub teljesen ingyen. Az idényben azonban mindössze 650 percet játszott, és a 21. legkevesebb használt játékossá vált. A bajnokságból gyakorlatilag száműzésre került. A bajnokság felfüggesztése előtt, október 19-e óta különféle okok miatt nem láthattuk pályán.

A Real Sociedad elleni kupameccs volt az utolsó lehetősége a bizonyításra, de Zidane a félidőben lecserélte őt. Ezután, a Betis elleni bajnokin még melegíteni sem állt be.

A vitatott sérülése – amelyet a kolumbiai válogatottban szerzett -, nem volt hasznára. Novemberben visszatért, el is utazott a válogatottal, de ismét megsérült. „Nem sérült meg, nem érhető el..– mondta Zidane. Ezt követően a kolumbiai nemzeti csapat hivatalosan bejelentette, hogy Jamesnek szalagsérülése van, ez pedig ismét bizonyította, hogy ő nem szerepel Zidane terveiben.

Nincs helye a Real Madridban, Ödegaard visszatérése pedig még tovább tetőzi ezt. A ballábas norvég fiatalabb, és hasonló profilú játékos, mint a kolumbiai. A Blancók lehetőségei azonban korlátozottak. Tavaly nyáron nem kapták meg a várt, 50 millió eurós ajánlatot, sem az Atléticótól, sem a Napolitól. Fizetése (évi 7,75 millió euró) továbbra is problémát jelent sok klub számára, és ez a jövőben még rosszabbul fog kinézni a koronavírus miatt, hisz rengeteg klub pénzügi nehézségben küzd a járvány miatt.

A Real Madrid azonban nem szeretne kockáztatni azzal, hogy ingyen engedjék el, hisz 2014-ben 80 millió eurót fizettek érte.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply