Igazolások Cristiano távozása óta: csak Courtois vált érinthetetlenné

Továbbra is a régi arcok vannak főszerepben.


A Real Madrid megnyerte a 2019/20-as bajnoki címet, ami Zinédine Zidane elsődleges célja volt. Ezt a trófeát azonban nem az új igazolások, hanem a klub „régi őrei” nyerték meg Zidane-nak, hisz a Cristiano Ronaldo után igazolt játékosok nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Thibaut Courtois nyilván kivétel ez alól, de a klub által elköltött 474 millió euró sok kérdést felvet.

Az igazolások nagy része fiatal játékos, akik valamilyen szinten hozzájárultak valamihez, de végül csak azt bizonyították, hogy kölcsönadás vagy kispad legyen a vége.

Kizárólag Ferland Mendy nyújtott tökéletes teljesítményt, hisz Marcelót is kispadra ültette. A francia védő bizonyította, hogy megérte kifizetni érte azt a 48 millió eurót. Ide sorolható Fede Valverde is, aki a Deportivóból való visszatérése után szintén jól játszott.

Ferland Mendy – a legnagyobb pozitív dolog

A francia védő már bizonyított. A szezon utolsó mérkőzésén kezdőcsapatba került a Manchester City ellen, és kulcsfontosságú játékos volt a bajnoki cím megnyerésében. Bebizonyította, hogy megérte a 48 milliót.

Rodrygo – hullámvölgyek

Az ifjú brazil titán első szezonja összességében pozitívan zárult, bár ami a kezdőcsapatban való kerülést illeti, az nem nevezhető annak. Sokat megélt fiatalkora ellenére, ideértve a Manchester City elleni meccset, a Galatasaray elleni góljait egészen a Casilla-játékig. 45 millióért érkezett, és első szezonjában a csapat harmadik legeredményesebb játékosává vált.

Eden Hazard – a szezon, amit el kell felejteni

Sérülések súlytották első madridi szezonját, miután 115 millió eurót fizetett érte a klub. Várhatóan kitölti a Cristiano Ronaldo okozta űrt, bár nem gólok tekintetében, de ezt majd meglátjuk a következő idényben. 22 mérkőzésen egy gólt, illetve 7 gólpasszt jegyzett.

Éder Militao – még mindig nagyon zöldfülű

A Portóból érkezett brazil védő nem igazán tudott maradandót alkotni, de nehéz sorsa is van Ramos és Varane mellett. Többet kell tennie arra a bizonyos asztalra, hogy bizonyítsa: megérte kifizetni érte az 50 millió eurót.

Luka Jovic – kívül van

Az új érkezők talán legnagyobb csalódása az a Luka Jovic, aki 60 millió euróért érkezett a Frankfurttól. 27 alkalommal lépett pályára – 98%-ban csereként -, ezeken a találkozókon két gólt és két gólpasszt szerzett.

Vinícius Júnior – még mindig várja a második szezont

Zidane még mindig nem bízik meg a másik fiatal brazilban, akit a klub jövőjének kiáltottak ki korábban. Abban a bizonyos sorrendben is Rodrygo után van. 38 mérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt szerzett, és a Manchester City ellen pályára sem lépett, amikor a Real Madridnak a legnagyobb szüksége lett volna rá.

Thibaut Courtois – a legnagyobb siker

A belga kiváló igazolás volt a Blancóknak a maga 35 milliójával. A világ egyik legjobb hálóőre, egy nehéz idő után sikerült magára találnia, és végül bizonyította, hogy tudja pótolni Keylor Navast.

Álvaro Odriozola – az elfeledett

Télen a Bayern Münchenhez került kölcsönbe, de ott sem kapott sok játéklehetőséget, illetve a német rekordbajnok sem kívánja megtartani a spanyol védőt. Most visszatér Madridba, hogy Carvajal helyettese legyen, de január óta csak öt mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon egy gólpassz a mérlege. A Blancók 30 milliót fizettek érte.

Mariano Díaz – sikertelen visszatérés

A Real Madrid úgy döntött, hogy idő előtt aktiválja vételi opcióját, ezért 21 millió euróért visszavásárolta a dominikai csatárt, hisz a Lyonból lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Madridban már nem, és a sérülésekről nem is beszélve. Gólt szerzett a Barcelona ellen csereként, mindössze hét találkozón lépett pályára. Ismét az átadólistára került.

Brahim Díaz – állítólag ő lesz a jövő

Egy egészen váratlan húzásként érkezett a Manchester Citytől 17 millióért, de még mindig nem sikerült lehetőséghez jutnia. Ráadásul kölcsönbe is kerülhet. Mindössze 206 percet töltött a pályán 10 mérkőzésen során, egy gólt és egy gólpasszt szerzett.

Andriy Lunin, Takefusa Kubo, Reinier és a többiek

A Real Madrid keményen dolgozott azon, hogy biztosítsa jövőjét. Martin Ödegaard tökéletes példája lehet Luninnak, Kubónak és Reiniernek is. Lunin 8,5 millióért, Kubo ingyen, míg Reinier 30 millióért érkezett.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply