Jonathan Barnett, a Real Madrid legnagyobb ellenfele Bale ügyében

A walesi szélső ügynöke kulcsfontosságú szerepet tölt be az esetleges távozásban. De hogy ki is Jonathan Barnett? Ezt néztük meg most!


Már a második nyárnál tartunk, amikor Gareth Bale távozása prioritást élvez a Real Madridnál, de a Blancóknak nincs könnyű helyzetük, hisz a legkeményebb ellenféllel állnak szemben, Jonathan Barnett személyében.

Bale sikerei véget értek Madridban, ezért a vezetőségnek meg kell találnia annak módját, hogy hogyan is szabaduljanak meg a kegyvesztett szélsőtől.

Sajnálatos módon a túlzott fizetési igénye lehetőséget sem ad az érdeklődő klubok számára, akik esetlegesen igényt tartanának a szolgálataira. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan játékosért kellene fizetniük, akire Zinédine Zidane nem is számít.

Bale – mint azt számtalanszor megtudtuk -, nem akarja elhagyni Madridot, és a klubtól való távozását csak Barnett tudja megoldani, aki a Forbes szerint a világ negyedik legbefolyásosabb játékosügynöke, viszont ami a labdarúgást illeti: első helyen áll.

Mr. Barnett először teljesen idegen volt Spanyolországban, amikor még Bale southamptoni kalandja kezdődött, de Angliában hatalmas sikereket ért el: számos szaklap úgy tartja számon, hogy ő volt az aki bemutatta a világnak Biran Lara-t (krikettjátékos) és Lennox Lewist, korábbi bokszolót.

Barnett legnagyobb üzlete a szakmában valószínűleg az a 2005-ös eset, amikor Ashley Cole átigazolását intézte el az Arsenalból a Chelsea-be. Botrányos üzlet volt, hisz a sztárügynök illegálisan találkozott a Chelsea akkori vezetőedzőjével, José Mourinhóval és a klub elnökével, Peter Kenyonnal. Ez miatt, 2006-ban a Labdarúgó Szövetség (FA) 18 hónapra eltiltotta a szakmától, és 100 ezer fontos bírságra ítélte.

Komoly szerepet töltött be Bale angliai átigazolásában, ő volt az aki megyőzte a Tottenham elnökét, Daniel Levyt, hogy engedje el a walesit.

„Sikerült Cole-t is elhoznom az Arsenalból” – mondta Barnett 2013-ban, amikor még keményebb üzletet kötött.

Bale szerződése hihetetlenül problémás a Real Madrid számára, különösen most, a koronavírus időszakában, amikor a kluboknak bevételre van szükség. Kényelmes a pályán kívüli élet is számára, hisz abban az öt csillagos La Finca Resort szállodában él, amiben Kaká élt régen. Évi 15 millió eurós (nettó) fizetése még két évig tart.

Sajnos ezen üzlet részletei olyannyira komoly helyzetet idéztek elő mind madridistákban, mind kívülálló emberekben, hogy felejtsék el Bale kulcsfontosságú szerepét a Tizedik és Tizenegyedik megszerzésében.

A Real Madrid 2013-ban még Barnett oldalán állt, de most már ellene vannak. A klub vezetősége tisztában van azzal, hogy a sztárügynök minden egyes centért harcolni fog, ami Bale-t illeti 2022-ig.

Bale ugyan 2019-ben elfogadta a kínai Jiangsu Suning ajánlatát, ami éves 25 millió eurós fizetést tartalmazott, de a Blancóknak ez nem volt megfelelő, hisz ingyen nem szerették volna elengedni a walesit.

Barnett pedig ezt követően csak annyit tett, hogy elutasított minden további ajánlatot a játékosért cserébe. Mindenkit biztosított arról, hogy Bale kifogja tölteni madridi szerződését, és a szavát azóta is tartja.

Pérez tudja, hogy Barnettet körültekintően kell kezelni, ezért Zidane úgy vélte, hogy elkerüli a Bale-el való nyilvános konfliktust, különösen azután a 2019-es sajtótájékoztató után, amiben a francia tréner a következőt mondta: „ha holnap elmegy, annál jobb…”

Zidane azóta hallgat, de tettei talán többet mondanak minden szónál. Bale karácsony előtt is nehezen került be a csapatba, de a visszatérés óta már erről sem beszélhetünk, teljesen partvonalra került.

A mai helyzet egy kisebb hidegháborúra emlékeztet, ahol mindkét fél arra vár, hogy a másik találjon ki egy olyan opciót, amely véget vet ennek a patthelyzetnek.

A Real Madrid hivatalos boltjaiban már nem értékesítenek Bale termékeket, kizárólag kérésre. Mindeközben Barnett és Bale a lehető legnehezebb és fájdalmasabb gondot okozza a klubnak ezzel a távozással.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
Vallejo a Granadában marad
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply