David Alabát felajánlották a Real Madridnak

Az osztrák védő szerződése jövő nyáron jár le, és már nem ez az első alkalom, hogy a habfehérekkel bonorálják össze.


Alaba az elmúlt hónapokban számtalan tárgyalást folytatott a Bayern Münchennel, de mai napig nem sikerült megállapodásra jutni, ezért a németek visszavonták az ajánlatukat. A Real Madridnál nem ez az első alkalom, hogy játékos ajánlatok érkeznek: mint ismert, korábban Edinson Cavani játékjogát ajánlották fel.

A 28 esztendős játékos leigazolásával az a probléma, hogy évente bruttó 20 millió eurós fizetési igénye van. Ügynöke, Pini Zavahi pedig pluszt pénzt is akar – amely kompenzálná azt az átigazolási díjat, amit nem kell kifizetni a Bayernnek, hisz ügyfele ingyen távozna.

Nem ez az első eset, hogy Alabát összekapcsolják a Real Madriddal, a különbség csak az, hogy korábban az édesapja képviselte, most pedig Pini Zavahi, aki sztárügynöknek számít.

A probléma az, hogy a Real Madrid jelenleg nem hajlandó pénzt fizetni játékosért, tekintettel a COVID-19 okozta gazdasági nehézségekre. Mindezek mellett egy olyan játékosról van szó, akin a klub mindig is gondolkodott sokoldalúsága miatt: tud játszani középhátvédet, balhátvédet és a középpályán is.

A valóság az, hogy a Blancók nem fontolgatják az osztrák szerződtetését, legalábbis januárban egész biztosan nem, hisz fizetni kell érte. A transzferre nyárig várni kell.

Zahavi egyébként jó kapcsolatban áll a Real Madriddal, de ugyanez nem mondható el a Bayern Münchennel való kapcsolatáról, akikkel számtalan vitába keveredett az elmúlt hónapokban.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
ÁTIGAZOLÁSOK
Carvajal 2024