Szoboszlai Dominik a Real Madrid kívánságlistáján

Elképesztő hír látott napvilágot. A magyar válogatottat sikeresen kilőtte az Európa-bajnokságra, másnapra már az AS címlapjára került a Salzburg magyar játékosa.


A Real Madrid továbbra is hű ahhoz az átigazolási stratégiájához, amelyet már évek óta alkalmaz: fiatal, ígéretes, tehetséges játékosokat kell szerződtetni, normális áron. Juni Cafalat – a klub játékosmegfigyelője – és csapata jelenleg is számtalan játékost követ közvetlen közelről, de az AS legfrissebb információi szerint a legtöbb pozitívum SZOBOSZLAI DOMINIKRÓL érkezett.

A Salzburg 20 esztendős középpályása már a Bajnokok Ligájában is felhívta magára a figyelmet, amikor betalált az Atlético Madrid ellen. Négy gólt szerzett a BL-ben: kettőt a selejtezők alatt, valamint kettőt a csoportkörben.

Szoboszlai a magyar nemzeti csapatban, és az osztrák bajnokságból is kiemelkedik, az AS írása szerint: sztárnak számít. Ebben az idényben egy gólja, és hat gólpassza van. 2018. január 16-án csatlakozott a Red Bull Salzburghoz, jelenlegi szerződése pedig 2022. június 30-án jár le. Ez azt jelenti, hogy az energiaitalosok csak 2021 nyarán kaphatnak érte pénzt, amennyiben nem hosszabbít. Piaci értékét 25 millió euróra becsüli a Transfermarkt, ami nagyon is kedvező árnak számít.

Bár a neve még nem annyira ismert, mégis számtalan neves klub érdeklődik iránta. Az Arsenal trénere, Mikel Arteta nagyon is kedveli őt, míg az AC Milan és az RB Leipzig is komoly érdeklődő elég régóta. Utóbbi természetesen jobb helyzetben van, hisz a Salzbug “unokatestvére”.

A Real Madrid tudja, hogy a erősítésre és keretfrissítésre van szükség, ezért minden ajánlatot megfognak hallgatni például Iscóért is – akinek szintén 2022-ben jár le a szerződése, és piaci értéke kb. 30 millió euró. Szoboszlai előnye a sokoldalósága, hisz képes a csatárok mögött és a széleken is játszani. Főleg a baloldalon, annak ellenére, hogy jobblábas.

A COVID-19 okozta pénzügyi dolgok miatt a klub idén nem igazolt senkit, de több, mint 100 millió eurót sikerült szerezni játékosok eladásából. Amennyiben az eredmények nem javulnak, a költekezés kulcsfontosságú lesz. Szoboszlai minősége, kora és ára is tökéletesen illeszkedik a klubhoz.

Végszóként az AS megemlíti, amennyiben valósággá válik az átigazolás, úgy nem Szoboszlai lesz az egyetlen magyar a Blancóknál: Puskás Ferenc a Real Madrid egyik legnagyobb legendája, aki 1958 és 1966 között húzta magára a habfehér mezt, 262 mérkőzésen lépett pályára – melyeken 242 gólt szerzett. A másik üzlet ugyan nem volt ennyire neves, de Szalai Ádám 2007 és 2010 között 24 gólt szerzett a Castillában.

Szoboszlai Dominik azonban nem csak remény és ígéret, hanem már a bizonyított valóság.


forrás: AS

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Hivatalos közlemény: Ceballos

A klub hivatalos közleménye a játékos jövőjével kapcsolatban. A Real Madrid C. F. és az Arsenal mindenben megállapodott egymással Dani Ceballos játékjogáról, melynek értelmében a spanyol játékos újabb egy évre, 2021. június 30-ig kölcsönbe kerül a londoni csapathoz.

TOVÁBB »

Közeleg James búcsúja?

A szerdai lehet a kolumbiai középpályás utolsó edzése a Real Madrid színeiben. James Rodríguez még ma a csapattal egyzett, és holnap is így fog tenni. Az viszont szinte biztos, hogy csütörtökön nem utazik el Angliába, hogy pénteken pályára lépjen

TOVÁBB »