Kritikus stádiumban Mbappé átigazolása

A PSG rákapcsolt, hogy a francia csatár elfogadja a szerződéshosszabbítást. Amennyiben ez nem történik meg, a Real Madrid a következő nyáron megpróbálkozik a leigazolásával.


Kulcsfontosságú időszak érkezik Kylian Mbappé Madridba való szerződtetése. A dolgok azután változtak meg, hogy a PSG sportigazgatója, Leonardo egy közösségi médiában való kérdezz-felelekben árulta el, hogy több játékosukkal is – köztük Mbappéval – szerződést szeretnének hosszabbítani.

„Több játékossal is megkezdtük a tárgyalásokat a közös folytatásról. Alkalmazkodnunk kell a jelenlegi helyzethez, de megkezdtük a beszélgetéseket Di Maríával, Neymarral, Mbappéval, Bernattal és Draxlerel. A következő napokban valószínűleg felgyorsulnak a tárgyalások.”

Ez tehát döntő pillanat a Real Madrid számára, akik eddig a kivárásra játszottak, azaz, hogy Mbappé megújítja-e a 2022-ben lejáró szerződését. Az AS úgy tudja, hogy a francia játékos eddig három új kontraktust is elutasított.

180 millió euróért érkezhet

Úgy tűnik, hogy a párizsiak mindent megtesznek annak érdekében, hogy a játékos náluk maradjon. Amennyiben ez nem sikerül, a Blancók biztosak abban, hogy jövő nyáron egy elfogadható áron sikerül Madridba csábítani – hisz már csak egyetlen év marad hátra szerződéséből. Jelenlegi hírek szerint ez az ár egész pontosan 180 millió euró.

Szó lehet egy kivásárlási záradékról is, amit Mbappé is támogat

Mbappéban kétségek merültek fel a hosszabbítással kapcsolatban, köszönhetően a koronavírus okozta gazdasági bizonytalanságnak. Egy hosszú/hosszabb távú szerződés neki is biztonságot adna. Az AS információ szerint Mbappé csak akkor hajlandó szerződést hosszabbítani, ha a kontraktusba belekerül egy bizonyos záradék, melynek értelmében egy bizonyos összegért bizonyos csapatokhoz távozhat. Ez problémát is jelenteni a Real Madridnak, hisz ez az összeg valószínűleg jóval az átigazolási ára felett lenne.

Egy új megállapodás bölcs döntés lenne mindkét fél számára, például: a PSG megtartaná egyik legjobb játékosát, később pedig egy szép – valószínűleg nagy – összegért elengedi. Mbappé pedig nagyobb biztonságban lenne, ha például valamilyen sérülés miatt hosszabb időre kidőlne.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply