Sikerült a megállapodás: Alaba érkezik!

A megállapodás értelmében ingyen teszi át székhelyét Madridba, és egy négyéves kontraktust ír alá az osztrák védő.


A Real Madrid már mindenben megállapodott David Alabával, akinek szerződése június 30-án lejár a Bayern Münchennél, így tegnaptól hivatalosan is tárgyalhat más klubokkal. A német rekordbajnok mindenféle engedélyt megadott az osztrák játékosnak, hogy kapcsolatba lépjen más klubokkal, mivel nem sikerült megállapodásra jutniuk. Karl-Heinz Rummenigge – a Bayern elnöke – korábban elmondta, hogy számtalan beszélgetést folytattak Alabával, aki nem fogadta el a németek ajánlatát, így teljesen elengedték őt.

Ettől a ponttól kezdve a Real Madrid egyértelművé tette szándékát, hogy le szeretnék igazolni a játékost. A klub gazdasági helyzete miatt ez rendkívül jó, hisz ingyen tudják megszerezni Európa egyik legjobb védőjét. A MARCA megtudta, hogy a Blancók négyéves szerződést kínáltak neki, ami évente 10 millió eurós fizetést jelentene. Ez az ajánlat azért is született meg, hogy távol tartsák a többi topklubot Alabától.

A Blancók mindig is tisztelték az osztrák játékost, aki szintén így érez a Madriddal kapcsolatban, és szívesen játszana Spanyolországban is. Zinédine Zidane is áldását adta a transzferre, hisz Alaba képességei tökéletes megoldást jelentenek a védelem baloldalán, illetve középen is. Varane mellett versenytárs, míg Ramos visszavonulása esetén tökéletes helyettes.

A jelenleg 28 esztendős játékost 65 millió euróra becsüli a mérvadónak számító Transfermarkt, és komoly tapasztalatokkal rendelkezik a legmagasabb szinten. 404 mérkőzésen lépett pályára a Bayernben, 39 gólt és 49 gólpasszt jegyzett. Soha nem került kiállításra, csupán 17 sárga lapot gyűjtött össze – így Varane társaként egy igazán „tiszta” párost alkothatnának.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKSzerződések
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply