Alaba aláírt a Real Madriddal

A Marca címlapján hozza a hírt, és ők ritkán tévednek. A spanyol lap szerint a Real Madrid és a David Alaba között a megállapodás megszületett.

A szerződés 4 szezonra szól, és 10 milliós fizetést tartalmaz. A június 30-án lejáró szerződését nem újította meg a Bayernel, az utolsó ajánlat ott heti 200 ezer Euró volt. Októberben ültek utoljára tárgyalóasztalhoz, de a játékos és ügynöke nem kívánt hosszabbítani. Ezt Rummeninge elfogadta és a hírek szerint a Real Madrid le is csapott egyből rá. A Transzfermarkt 65 millióra árazta be, ez a COVID okozta válság idején ajándék.

Így az évet egy olyan játékossal megerősödve kezdjük, aki képes közép- és balhátvédet is játszani. Alaba karrierjét a baloldalon kezdte, de aztán középső védőként játszott, ahol jobb eredményeket ért el. Egyértelműen azzal a céllal érkezik, hogy majd Ramos helyét tudja átvenni, amikor kapitányunk vissza vonul. Varane-al párban a védelem közepét és egyik oldalát teljes mértékben el tudják látni, játékstílusukat tekintve is a szakértők hasonlónak látják őket.

A világ egyik legjobb fiatal védőjeként tartják jelenleg számon, aki 404 meccset játszott a Bayernben, 32 gólt szerzett és 49 gólpasszt adott. Soha nem kapott piros lapot, és mindössze 17 sárga lapot osztottak ki neki eddig. Már most arról beszélnek, hogy Alaba és Varane a világ legtisztább védőpárosa lehetnek a jövőben.

A 28 éves osztrák a hírek alapján olyan klubok elől lett elhappolva, mint a PSG, Chelsea, a City vagy a Liverpool. Az, hogy a Realhoz szerződik, nem csupán a szerződésben felajánlott fizetésnek köszönhető, mivel Alaba már korábban is kinyílvánította, hogy minden vágya habfehérben játszani.

Mi természetesen örömmel fogadjuk érkezését, de ugyanakkor – Zidane-hoz hasonlóan – mindannyian várjuk, hogy mi lesz kapitányunk szerződésének a meghosszabbításával. Hiszen a jelenlegi keret legfontosabb játékosa, a csapat szíve, akinek mindenki vágya szerint még 1-2 évig maradnia kell.

Felhasznált források: Marca, Transzfermarkt, kiemelt kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply