Miért nem akar Ramos hosszabbítani? – A RÉSZLETEK

Az ügy hátterében a koronavírus okozta gazdasági válság áll, de ez a kapitányt nem érdekli.


Mára már minden nap érkezik valami hír arról, hogy Sergio Ramos és Florentino Pérez továbbra sem tudott megegyezni a közös folytatást illetően. Ramos úgy érzi, hogy a Real Madrid új ajánlata sem szakmailag, sem gazdaságilag nem felel meg neki. Az elnök viszont azon a véleményen van, hogy a kapitány követelései irreálisak, tekintettel a COVID-19-re.

A Blancók ajánlata: egyéves szerződés, hasonló fizetéssel, mint amit Ramos most kap: 12 millió euró évenként. De mivel a csapatnál mindenkinél – újabb – 10%-os fizetéscsökkentést hajtott végre a vezetőség, ez még inkább távol tartja a kapitányt.

Ramos nem akar veszíteni 1,2 millió eurót a fizetéséből, még akkor sem, ha a Real Madrid ezt a fizetéscsökkentést a klub érdekeiben teszi. Egy másik vitás kérdés az új kontraktus hossza: a 34 esztendős legenda kétéves szerződést akar, véleménye szerint megérdemli azért, amiért a klubért tett az elmúlt 15 évben. A kapitány március 30-án már 35 esztendős lesz, és a Blancók a 30 feletti játékosoknál mindig egyéves kontraktust tesznek le az asztalra. Ez az a pont, amit a vezetőség nem akar megszegni, még egy olyan legenda esetében sem, mint Ramos. Egyetlen esetben szegte meg ezen szabályát a klub, Cristiano Ronaldo esetében.

Január elsejétől Ramos már szabadon tárgyalhat más klubokkal. A PSG és a Liverpool komoly érdeklődése miatt még nagyobb a feszültség a Bernabéu falain belül. A jelenlegi helyzet még Zidane-t, is elkeresíti – aki már korábban is kijelentette, hogy szeretné ha minél előbb megoldódna a probléma, és Ramos a klubban maradna.

AS: Ramos és Pérez pókermeccset játszik

Az AS újságírója, Alfredo Relano így hívja a jelenlegi helyzetet: Florentino azt állítja, hogy nincs pénze meghosszabbítani Ramos szerződését, és a fizetését sem tudja teljesíteni. A kapitány pedig nem hajlandó engedni. Igen ám, de mindkét félnek van ütőkártyája: David Alaba és/VAGY Pau Torres a Real Madrid B-terve, mig Ramosnak ott van a PSG és a Liverpool ajánlata.

Renalo még hozzáteszi: Pérez túl sokáig várt Ramosszal, ahogyan korábban Benzemával és Gareth Bale-lel is. Utóbbit már valószínűleg meg is bánta. De Ramos tisztában van vele, hogy már 35 esztendős lesz és gazdasági válság van a klubban. Emlékezzünk rá, amikor a kapitány azt mondta: egyszer ingyen fogok játszani.


forrás: MARCA / AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁGÉrdekességekVillámhírek
BAJNOKSÁG

Leave a Reply