Szemek a pamplonai égre emelve

Noha tegnap is a majdnem megszokott rendben zajlott az edzés (Zidane úgy alakította a tegnapi programot, hogy a fiúk a gyerekeikkel is tudjanak lenni, mivel a három királyok ünnepe volt), a legfontosabb kérdés most az időjárás. Szokatlanul hideg napok vannak Spanyolországban, szombaton hó is eshet.

Annyira hideg van, hogy Madrid egyik befagyott taván a kacsák sétálnak, ami nagyon ritka. Szombaton az Osasuna ellen kell idegenben pályára lépnie a csapatnak. Olyan rossz időt jósoltak arra a napra, hogy még a meccs elhalasztása is szóba került tegnapelőtt. Ahogy most a prognózist nézzük, nem tűnik annyira vészesnek:

Screenshot az előrejelzésről most, szerda hajnalban

Noha ez nem tűnik nagyon kemény hidegnek, és volt azért példa bőven rá, hogy hidegben meg havazásban játszottak meccset, a dolog mégis azért ér meg egy rövid cikket, mert nem egy kis hószállingózásról van szó. Kimondottan sűrű hóeséstől tartanak ugyanis. Olyannyira nagy havazás lehet, ami akár még meg is akadályozhatja a mérkőzés lebonyolítását.

Nem szokatlan, noha meglehetősen ritka eset, hogy az időjárás miatt elhalasztanak vagy rosszabb esetben félbeszakítanak egy mérkőzést. Köd, vagy a korábban le hullott csapadék is volt már, ami miatt fizikailag képtelenség volt egy meccs lejátszása. Más sportágaknál is előfordult ez, ha pedig szombaton nem lehet játszani, hát nem lehet.

Na de akkor megint egy meccs tolódik. Az pedig már három, hiszen eddig is már kettővel kevesebbet játszottak le. Változhat persze még a prognózis, ismerjük mi a meteorológiát. Viszont három napi közelségben körülbelül már megbízható a mai világban.

Rodrygo éés Carvajal a teremben edzettek, a többiek a pályán, készülnek a szombat estére. Rajtuk nem fog múlni, már csak az égiek legyenek kegyesek. A hőmérő 0 és – 3 fokot mutat, és ez inkább – 3,mivel este 21 órától játszanának, ha a havazás nem vet neki gátat.

Talán ezek is érdekelhetnek:

FEMENINO
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply