A régi gárda sarokba szorítja az új Real Madridot?

Odegaard is kérte a vezetőséget, hogy engedjék kölcsönbe távozni, Jovichoz hasonlóan. A Real Sociedad pedig a hírek szerint be is jelentkezett azon nyomban érte. A Marca cikke összesítette, hogy eddig a teljes keretben ki mennyi percet játszott:

A Marca összefoglaló táblázata, melyen jól láthatóak az előző és az idei szezon alatt minden játékos pályán töltött ideje

Lunin a hírek szerint ma este végre debütálhat a kapuban, Dani kimarad újra sérülés miatt. Odegaard most se lett a keret tagja. Rodrygo sérülés miatt hiányzik még mindig (nagyon).

Nézzük csak meg a ma estére kihirdetett keretet :

Thibaut Courtois, Andriy Lunin, Diego Altube, Eder Militao, Nacho Fernandez, Marcelo, Alvaro Odriozola, Ferland Mendy, Victor Chust, Toni Kroos, Casemiro, Fede Valverde, Isco, Antonio Blanco, Eden Hazard, Karim Benzema, Marco Asensio, Lucas Vazquez, Vinicius Junior, Mariano Diaz.

Minden bizonnyal a kezdőbe ismét a szokásos emberek kerülnek, Odriozola vagy Mariano majd a padon foglal helyet. Hazard, Vasquez, Benzema biztosan nem maradnak ki. Ramos szintén sérülés miatt hiányzik, itt lehet majd a tippeket megtenni, hogy kik lesznek a védelemben? Marcelo vagy Militao? Mendy?

Tudjuk, hogy a kapitány és a vezetőség nem tudott megállapodni a szerződés meghosszabbításásáról. Mindenki úgy gondolta, Ramos van akkora intézmény a klubon belül, hogy a hiánya pótolhatatlan. De a napokban ingyen megszerezték David Alaba-t, aki évi 11 milliós fizetésért érkezik, ez 4 millióval kevesebb, mint a kapitány bére.

És védőként bevethető középen és bal oldalon is. Rutinos, 28 éves, Eden Hazardot leszámítva nem hozott ennyi idős játékost az elnökünk. Mondhatni, szinte „öreg” a 18-19 évesek után. Ez bizony arra utal, hogy vagy SR4 vagy M12 lesz elengedve, Urambocsá’! eladva?!

Hogy a tippünk Ramosra esik inkább, az azért is van, mert az osztrák még egy kimondottan vezéregyéniség is, vagyis az elvárások szerint ebben is helyettesítheti Ramost. De egyet biztosan elértek ezzel: kapitányunk elveszetette kedvező tárgyalási pozícióját, innen most vagy enged a klub akaratának, vagy új munkahely után nézhet.

Marcelo helyzete szintén kétértelmű. Klubhoz közeli hírforrásokra hivatkozva olvastam olyan értesülést, hogy Franciaországba mehet, mivel a Monaco bejelentkezett érte. Ez pedig amennyiben még szeretne futballozni, egy jó ajánlat. Hiszen levezetésnek egy francia bajnokság tökéletes, és néha még a legjobb barátjával is össze futhat… De hiányozni fog!

Viszont a seniorok többsége abszolút biztonságban van, és nyugodtan készülhet esténként. Modric igaz ismét remek, fiatalokat meghazudtoló formában van, Kroos teljesítményére se lehet panasz, de a többiek?

A tavalyi szezonban Casemiro játszotta a legtöbb percet, illetve Courtois. Utóbbi esetében ez persze nem csodálni való. De Case igen leterhelt volt, zokszó, panasz nélkül teljesített, remekül. Ramos és Benzema is szinte pillanatokat hagyott csak ki. Vasquez viszont indokolatlanul volt sokat dolgoztatva, idei formája is néhány meccs erejéig adott okot a bizakodásra. Az ő hosszabbítása is a levegőben lóg, de még nem kapott ajánlatot máshonnan.

Hazard ugye nagyrészt sérült volt, Asensio viszont felépült és a kapott lehetőségeknek köszönhetően folyamatosan jobb a teljesítménye.

De itt vannak a fiatalok. Miközben néhány kivételtől eltekintve (Ronaldo, Lewandowsky, Ibrahimovic, Messi) az európai klubok a fiatalokra és a gyors, szórakoztató játékra törekednek, addig a királyiaknál befagyott a játékos kijáró. Aki anno Zidane hőse volt, és még járókeret nélkül pályára tud lépni, az pályára is lép (bocs, Marcelo!).

Hogy ez hová vezet? Zidane megbuktatja saját magát, vagy tavasszal majd mégis tud változtatni? A rotáció hiánya a heti 2-3 meccses menetrendben ismét sérülés hullámhoz vezet? Kimerítí a játékosait, miközben a padon ücsörgést sorra megunják a fiatalok, és elhagyják a klubot? Vagy ez mind, együtt?

Egy dologban biztosak lehetünk: Ha nem nyerünk egy címet se, ha nem hozzuk a meccseket, ha nem változik meg a játék képe, Zidane lesz az, akit Pérez el fog küldeni. Igaz, elnökünk is bólogat, ő is követel, miközben nem is hoz igazán fenyegető konkurenciát a stabil kezdőket veszélyeztetni, igaz, nem ad annyi fizetést se amennyit valójában adhatna.

Momentán azzal van inkább el foglalva, hogy a régi álma váljon valóra, az a Szuper Liga, ami felül írná a BL és minden egyéb európai kupa sorozat fontosságát. Csak eközben a saját klubja nem fogja megütni azt a szintet, hogy ott létjogosult legyen.

A cikk több oldal írásainak összegzése, képek: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

EGYÉB
Raúl koronavírusos lett
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply