Ramos, Vasquez, Modric: a szerződések tárgyalásai leálltak

Sokan lélegzet visszafojtva várnak arra, hogy mi fog történni a nyáron lejáró szerződésekkel, név szerint Modric, Ramos és Vasquez eligazolnak vagy maradnak?

Jelenleg a tárgyalások teljesen leálltak. A klub vezetése nem tud új ajánlatot tenni. Jelenleg teljes mértékben arra koncentrálnak, hogy a mostani gazdasági helyzetben a klub költségvetése egyensúlyban maradjon. A helyzet komoly, a COVID miatt senki nem tud semmilyen hozzávetőleges prognózist sem felállítani. És a Real Madrid nem szeretne a Barcelona sorsára jutni (a katalán klub csődközeli állapotba került, a helyzetük válságos).

Az El Chiringuito adásában Josep Pedrerol, szakújságíró, műsorvezető azon véleményét fogalmazta meg, hogy a klub 25%-al kell növelje eladásait, ha az idei évben is szeretnének pozitív mérleget produkálni. Ez természetesen nem jelenti logikusan azt, hogy éppen a leg stabilabb, leg fontosabb játékosaitól kell megváljon. Valószínűleg az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban az utánpótlásban kinevelt játékosok kerülnek a piacra.

Odegaard és Jovic kölcsönadása is hozzá járul a bevételekhez, és természetesen most télen, de jelentősen a nyári átigazolási szezonban tud majd eladni. A klub nem szándékozik eladni Ramost vagy Modricot, csupán a kezei vannak megkötve jelenleg.

Ezért pillanatnyilag kénytelenek kivárni, és lehetetlen most bármelyik játékos számára is kedvezőbb ajánlatot adniuk. A játékosoknak így jogában áll meghallgatni más klubok ajánlatait, vagy kivárni, amikor a Real Madrid tesz majd eléjük egy új megállapodás tervezetet.

Másfél évvel ezelőtt az úgynevezett Európa-nagyok egy csoportja „agressziómentességi paktumot” kötött e csapatok játékosainak szerződtetésével kapcsolatban. A Bayern, a Real Madrid, a Manchester United, a Barcelona, ​​a PSG, a Juventus és még néhányan csatlakoztak egy olyan kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy megakadályozza a piaci árak egekbe szökését, és mindenekelőtt azt, hogy ne versenyezzenek és hátulról ne támadják egymást.

E klubok közötti kommunikáció folyamatos. Versenytársak, de fenntartják a közös stratégiát. És még inkább most, a válság idején, bár a kezdeményezés megelőzte a világjárvány okozta válságot. Tavaly nyáron már tiszteletben tartották a Leo Messivel kötött egyezményt, és abban az időben, amikor a Barcelona nem volt hajlandó tárgyalni, a City és a PSG felhagyott a játékos iránti érdeklődéssel.

Valami hasonló történt Alabával, és az osztrák körül minden mozgalom abban a pillanatban kezdődött, amikor a Bayern bejelentette, hogy befejezi a szerződésének megújításáról szóló tárgyalásokat. Ekkor több csapat, köztük a Real Madrid is kezdett tárgyalásokba a védővel.

Hogy ezt a megállapodást mennyien komolyan veszik a klubok, az jelzi, hogy az elmúlt hetekben több nagy klub is jelezte a Real Madrid felé, hogy nem keresték meg egyik játékost sem ajánlatokkal. Kivárják, ahogyan Alaba esetében is, amíg a klub vezetése nem teszi egyértelművé, hogy valamelyest játékossal a tárgyalásokat megszüntették, és az szabadon igazolható. Ennek alapján valószínűleg alaptalan az a hír is, ami a PSG Ramos felé felkínált ajánlatát illeti.

Minden igyelezetemmel azon vagyok, hogy az oldalon hiteles, ha lehet, akkor hivatalos híreket írjak meg a számotokra. Ezért a továbbiakban a három fent nevezett játékosunk szerződésének meghosszabbítása vagy eligazolása a szándékaim szerint akkor lesz közzé téve, amikor az hivatalosan is meg lesz erősítve.

Források: Marca, El Chiringuito, kiemelt kép szintén Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply