Isco helyzete a legnagyobb mélyponton

A Levante elleni mérkőzésen Zidane úgy döntött, hogy a Castilla játékosát, Sergio Arribast cseréli be – a tapasztaltabb Isco helyett. Ha ajánlat érkezik, a spanyol távozik.


A Real Madridból számos játékos megalázónak tartotta a Levante elleni mérkőzésen történteket, amikor David Bettoni (Zidane parancsára) a Castilla középpályását, Sergio Arribast cserélte be a találkozó 81. percében – míg Iscónak azt sem mondták, hogy kezdje el a bemelegítést. A két játékos posztja ugyanaz, tehát a támadók mögött foglalnak helyet. A Blancók – mint azt tudjuk – 2-1-es vereséget szenvedtek a Levantétől, gólra lett volna szükség a győzelemhez, de Isco ismét nem kapott lehetőséget.

Isco elérte azt a pontot, amikor már nincs visszaút

A játékos meglepetés nélkül úgy döntött, hogy távozik, hisz a szezon nagy részében rendszeresen kiközösítették. Nem ő az egyetlen ilyen játékos, ezért távozott a klubtól Luka Jovic és Martin Ødegaard is – igaz, hogy ők kölcsönbe. Az AS arról számolt be az átigazolási időszak lezárta előtt, hogy Isco kész távozni, de ez már nyilván nem fog megtörténni, hisz a téli piac bezárult hivatalosan is. A szezon végéig tehát egész biztosan Madridban marad. Isco baráti köre is azon a véleményen volt, hogyha ajánlat érkezett volna: elhagyja Madridot.

Ugyanakkor ne hagyjuk szó nélkül azt sem, hogy Ødegaard kölcsönadása sem segített sokat Iscónak. Az október 24-ei El Clásico óta a lehetséges játékpercek 16%-ot játszotta, mindent összevetve 21 mérkőzésen. Ezeken a találkozókon csupán kétszer volt a kezdőcsapat tagja: a Valencia elleni bajnokin és az Alcoyano elleni Copa del Rey meccsen.

Ha Isco a kispadra befért a Levante elleni találkozón, akkor az azt jelenti, hogy készen áll pályára lépni. Nagyon furcsa az a helyzet is, hogy a Blancók kölcsönadták Ødegaardot – amikor egyértelmű, hogy Isco egyáltalán nem szerepel Zidane terveiben. Egy esetleges Modric vagy Kroos sérülés esetén Isco lenne az egyetlen kreatív középpályás a keretben, hisz Valverde inkább a csapat egyensúlyáért felelős. Ami a Valdebebasban történt: láthatjuk, hogy mire számíthat a spanyol a szezon hátralévő részében. Mindezt úgy, hogy norvég csapattársa távozása nem erről árulkodott.

Minden bizalom ami Isco és az edzői stáb között volt, mára teljesen eltűnt.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply