Ronaldo a kulcs, ami a Real Madridhoz hozza Mbappet?

Miután Mbappe meggyilkolta a Barcelonát a Bajnokok Ligája keddi mérkőzésén, Mbappe úgy nyilatkozott: „Hülyeség lenne egy mérkőzés alapján eldönteni a jövőmet”.

Teljesen igaz amit mond, de a PSG 200 millió euró körül árazza majd be, ha rövid időn belül nem sikerül hosszabbítani vele. Természetesen mindent elkövetnek, hogy megtartsák, és Florentino Pérez pénztárcája nem kelhet versenyre velük, ez a Napnál is világosabb.

Egyes hírek szerint a Liverpool is bejelentkezne érte, amennyiben nem akar Párizsban maradni. Azt ugyan nem írják, ezt honnan és hogyan is gondolják. Meg szeretnék szerezni, na de ki nem?! Nincs olyan klub ma Európában, aki ne látná szívesen őt a soraiban.

De Madridnak van egy olyan aduja, ami más klubnak nincs. A francia sztárcsatár még 12 éves korában találkozhatott Cristiano Ronaldoval Valdebebasban. Ez annyira meghatározó eseménnyé lett a karrierjében, hogy minden gesztusa, mozdulata egyfajta másolata azóta a portugál legendának.

Pérez álma, hogy az új Santiago Bernabéu stadionban már egy megújult keret, egy új Galaktikusokra mutató csapat álljon a gyepre. Ebben pedig számítana Mbappera is. Ahhoz pedig, hogy el tudja őt csábítani, pénze nincs annyi, de élhet a történelmünkkel.

Mbappenak minden bizonnyal fel fogja kínálni a legendás 7-es mezt. Meg kaphatja Ronaldo helyét az öltözőben, és az ő pihenőszobáját. Hogy ez a mez most Hazardé, az persze semmit sem jelent, egyetlen mozdulattal fogja lerántani a belgáról a 7-es feliratot, ha arról van szó, hogy régi álma teljesüljön: Mbappe Madridba érkezzen.

Ez az, ami nincs meg máshol. Ezt nem tudja megadni se a PSG, se a Pool, senki sem. És ha Mbappe dicsvágyára játszik, és az érzelmeire is annyira tud hatni, akkor Mbappenak nem biztos, hogy a pénz lesz az elsődleges.

Mindaddig, amíg a franciák nem nyilvánítják ki egyértelműen, hogy nem hosszabbítanak Mbappeval, Pérez nem fog egyetlen lépést se tenni. Tiszteletben tartja az agressziómentességi megállapodást is, és nem tenné kockára a két klub közötti jó kapcsolatot sem. De biztosak lehetünk benne, hogy vannak ötletei arra, mit kínáljon fel majd, milyen mézesmadzaggal tudja Madridba csábítani.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply