A Real Madrid újjáépítése Alabával kezdődik

A vezetőség komoly változtatásokat eszközöl a következő két évben, de nyilván a gazdasági válságnak köszönhetően ez nem egyik napról a másikra fog történni. Az idei szezon bevétele körülbelül 617 millió euró.


„Változásra van szükségünk.. a világ mozgás nélkül nem változik.” – mondta Florentino Pérez a Szuperliga-projekt interjúban. A klub tisztában van azzal, hogy rendkívüli vérfrissítésre van szükség, hogy azok a játékosok akik már annyi mindent nyertek a klubnak: helyüket új játékosok vegyék át. Ide sorolható a 30 év feletti korosztály, egész pontosan: Ramos, Modric, Benzema és Marcelo. De azt biztosra vehetjük, hogy ez nem egy-két napos történet lesz. Fokozatos újjáépítés következik Madridban.

300 millió eurós bevételcsökkenés

A vezetőség tisztában van azzal, hogy a jelenlegi keret még mindig sokat tudna adni a klubnak, de a világjárvány okozta válság ezt felülírta. A tervek lassúak lettek. Az idei idény bevétele 617 millió euró, 300-zal kevesebb a vártnál.

A nyáron várható eladások

Nyilvánvaló, hogy az új játékosok szerződtetéséhez pénz kell, pénzt pedig az eladásokból kell megteremteni. A klubnak csökkentenie kellett a fizetéseket is, amely jelenleg 448 millió euró – csaknem 800 főre vetítve. Ami a távozókat illeti: ezen a listán szerepel Bale, Jovic, Marcelo, Isco és Ceballos. Vannak persze más esetek is, mint Varane, Asensio de leginkább Eden Hazard. Ők hozhatnak több pénzt az asztalra.

Ami az érkezőket illeti: előszőr meg kell szerezni a projekt alapkövét. Hazard távozásával a Real Madrid egyetlen játékosra összpontosít, ez pedig Kylian Mbappé. A Blancók eddig jó helyzetben vannak a francia támadót illeten, hisz Mbappé nem hosszabbította meg mai napig szerződését. Ha a PSG nem adja el őt ezen a nyáron, akkor 2022-ben ingyen távozhat.

Haaland még egy évet Dortmundban marad

Haaland helyzete hasonló, mint Mbappéé. A francia játékoshoz hasonlóan ő is a Real Madridban akar játszani, de a klub már tájékoztatta a játékos ügynökét, hogy ezen a nyáron nagyon nehéz lenne őt elhozni Dortmundból. A Dortmund Bajnokok Ligájába való kvalifikációja maradásra bírja a norvég sztárt, még egy szezonra legalább. Mino Raiola és a Dortmund között azonban időközben létrejött egy megállapodás, amely megkönnyíti a játékos távozását ezen esztendőt követően.

Alaba érkezik

A következő idény másik új neve David Alaba, a Real Madrid másik nagy üzlete – mivel az osztrák játékos ingyen érkezik Madridba. Kizárólag az aláírás-bónuszt kell kifizetni a játékos édesapjának, és Alaba ugyanannyi fizetést fog kapni, mint Ramos: 12 millió euró szezononként. 28 esztendős, még öt profi év áll előtte. Mellette még két saját nevelésű játékos helye biztosra vehető a keretben, az egyik Miguel Gutiérrez (balhátvéd) és Blanco (középpályás). Várhatóan Martin Ödegaard is visszatér a kölcsönből.

A 2021/22-es szezonban nem sok meglepetésre lehet számítani, de amint nő a klub bevétele (amikor a szurkolók visszatérhetnek a stadionba), akkor már nagyobb nevek is érkezhetnek, mint például Mbappé és Haaland. Izgalmas nyár előtt állunk!


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply