A Marcelo-dilemma

A klub azt szeretné ha Marcelo távozna, azonban a brazil maradni akar szerződésének utolsó évében. Ha marad, Carlo Ancelottinak négy balhátvéd fog rendelkezésre állni, plusz David Alaba.


A Real Madrid régi-új vezetőedzője azt nyilatkozta a bemutatását követően, hogy a következő szezont illetően csökkenteni kell a keret létszámát. Jelenleg 22 játékkos tartozik az első csapat keretébe (Sergio Ramos is), és hét kölcsönben lévő játékos – akik most visszatérnek. Aztán itt van az igazi klublegenda, Marcelo – akinek a helyzete egyre inkább bonyolultabbá válik.

A vezetőség problémája az, hogy a brazil távozása rendkívül nehéz feladat – különös tekintettel arra, hogy több olyan játékos is van, aki nem akarja elhagyni a klubot. Marcelo az egyik, akinek egy év van hátra szerződéséből, és ő ezt ki is akarja tölteni.

Marcelo problémát okoz Ancelotti számára

Marcelo helyzete problémát okoz mind a klub, mind Ancelotti számára is. David Alaba mellett négy balhátvéd van jelenleg a keretben, bár az osztrák elsősorban a védelem közepébe érkezett, de a fő posztja természetesen a baloldal. Ferland Mendy volt az elmúlt idény első számú balhátvédje, mi sem mutatja ezt jobban, hogy 38 tétmérkőzésen lépett pályára. A következő idényben azonban Mendy helyettesének Miguel Gutiérrezt szeretné a vezetőség, aki az egyik legígéretesebb tehetség a Castillából.

Mendy és Gutiérrez mellett ott van még Fran García, aki jelenleg a Rayo Vallecanóban van kölcsönben, de nagy az esély a visszatérésére. Marcelo azonban mindent megváltoztat, amennyiben marad.

A klub terve továbbra is az, hogy eladja Marcelót

A maradási vágya ellenére a klub megpróbálja a lehető legbarátságosabb módon megbeszélni ezt a brazil veteránnal, aki már szezonok óta nem hozza az elvárt szintet. Az elképzelés az, hogy a lehető legjobban segítsenek a klublegendának új klubot találni.

David Beckham, az Inter Miami (MLS) tulajdonosa már régóta érdeklődik Marcelo iránt. A korábbi Real Madrid játékos szívesen látná csapatában a brazil veteránt, de Marcelo ki akarja tölteni a szerződését, majd csak azután dönteni a jövőről.

Abban az esetben ha Marcelo marad, a Madridnak két lehetősége lesz: a legésszerűbb lépés, hogy egy-két szezonra kölcsönadni Miguelt. A második kevésbé valószínű, de ez Mendy kölcsönadása – de mivel a francia játékos elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, ez ki is zárható.

Marci néhány héttel ezelőtt megelőzte Roberto Carlos 527 meccses sorozatát, így ő lett a klub második legtöbbet pályára lépő külföldi játékosa. A brazil beleíródott a klub történelmébe, és a legendás státusza miatt rendkívüli nehézséget okoz a vezetőség számára – már ami a távozást illeti.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply