Mbappe: kikényszeríteni a maradást?

Bizony a legnagyobb kérdés még mindig Kilyan Mbappe az idei átigazolási szezonban. Miközben a PSG mindent megtesz annak érdekében, hogy maradásra bírja, a fogadóirodák odds-ai nem ezt tartják a valószínűnek.

Párizsban tudják, hogy Mbappe szeretne távozni. Ezt az Európa Bajnokság után is kijelentette, persze úgy fogalmazott, hogy nem szeretne tiszteletlen és hálátlan lenni a francia fővárosiakkal.. Így ha kell, kitölti a jelenlegi szerződését, és annak lejártával, jövő nyáron távozik. Miközben a PSG most két problémát kell megoldjon:

-Az FFP szabályai miatt eladniuk kell, és valahogy csökkenteni a költségeiket. Igaz, a nyáron érkezett játékosok közül többen ingyen érkeztek, de a fizetésük magas (Sergio Ramos például).

– Megtartani valahogy Mbappet. Ehhez viszont aranyba kellene csomagolni, a fizetését jóval megemelve, hogy annak ne tudjon ellenállni, noha a játékos az elmúlt egy évben rendre visszautasított minden, egyre jobb ajánlatot, amit eléje tettek.

De a kiadásokra ügyelniük kell az egyensúly miatt. Neymar fizetése például meghaladja az évi 36 milliót, és bizony Mbappe legalább ennyit kellene kapjon.

A Real Madridnak is hasonlóan gondjai vannak az FFP miatt (lásd a témában tegnapi cikkünket), de eddig jól alakulnak az el-és kölcsönadások. A legutóbbi hírek szerint Marino Díaz további 2 évre vissza tér Milánóba. Ezek mellett a keret tagjai bele egyeztek a fizetésük újabb 10%-os csökkentésébe (tavaly ősszel is csökkent a fizetésük, majd tavasszal ugyanezt kérte tőlük a klub vezetése).

A szóba jöhető klubok közül, hogy Mbappe hol fogja folytatni, a legesélyesebb mégis a Királyi Gárda. Mögötte jócskán lemaradva a Manchester City, a Barcelona és a „futottak még” random klubok, akiket szóba hoztak Mbappeval. Mbappe sose titkolta, hogy Madridban szeretné a pályafutását folytatni.

A PSG mindent megpróbálja, hogy megtartsa, természetesen. De ha csak nem bírják rávenni a hosszabbításra, el kell majd engedniük, hiszen el KELL adjanak, és amennyiben ezt most nem teszik meg, jövő nyáron ingyen fog távozni a kedvencük.

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁGBarátságos mérkőzésekNYILATKOZATOK
Marcelo, a lenyűgöző

Leave a Reply