Üzent a PSG

Tegnap (nem meglepő) hírként a PSG bejelentette Messi érkezését. Nekünk ez annyit jelent, hogy Ramos, Hakimi és Navas, mint ex-madridisták most egy csapatba kerültek a régi El Clasicos ellenféllel.

A PSG kirakott a bejelentés előtt egy posztot, melyen az öltöző szekrényeket mutatták, utaltak az argentin közelgő bejelentésére. De nem véletlen választották így meg a szekrényeket. Szándékosan Mbappe mellé helyezték, ezzel rejtetten arra utalva, hogy Mbappe is maradni fog.

Nos, egyenlőre még nem tudni, hogy az UEFA miként fogja le reagálni azt a fizetési mérleget, amit a franciáknak csengetniük kell, hiszen mostanra a borzalmasan sokat kereső sztárok többen vannak, mint az elfogadható lenne a FFP szabályai szerint. De ez csak az egyik szempont, ami miatt kezd torzulni nagyon a kép.

A másik, amivel nem számolnak, csak megalomániásan gyűjtik a sztárokat, hogy ez se biztos nyerő recept a BL serleghez. Mi, madridisták, tudjuk. Hiszen amikor a Galaktikusok lettek ugyanilyen meggondolatlanul összevásárolva, pont hogy nem nyertünk.

A párizsiak megbontotották azt a jól összeszokott keretüket, ami működött. Az a támadó trió érezte elöl egymást, tudott önzetlen lenni, csapatként működött. Ennek most vége. Mbappe majd több gólt akar szerezni, mint Messi, Neymar fel fogja venni a versenyt, el kezdődik az önzőzés, Leonak pedig szokatlan lesz, és hiányozni fog az, ahogyan a Barcelonában működni tudott, ahol már tavaly, Suarez eladásával kirántották félig a szőnyeget alóla.

Mindent kezdhetnek elölről. A támadósorban működni tud három sztárcsatár, ahogyan az működött a Barcelona Messi – Neymar – Suarez érájában, vagy Madridban a BBC. De ahhoz is kellett mindig a többiek keze alá dolgozó segítség. Ott viszont most Di Maria nagyon be fog sértődni, ugye nem komoly, hogy padozni fog?!

Másrészt az öltöző. Messi tekintélye megkérdőjelezhetetlen. De Ramosé is. Ugye, ők mind a ketten megszokták már, hogy rájuk hallgatnak a többiek. Neymar? Pont amilyen öntörvényű, nem hagyja majd, hogy egy Ramos neki dirigáljon. Mbappe el volt kényeztetve, neki se fog az tetszeni, hogy vége az egyetlen üdvöske szerepének.

A francia akkor se ír alá új szerződést, ha a klub egész évben padoztatja, ezt kerek perec kijelentette. Neki csak és kizárólag Madrid lebeg a szeme előtt, gyermekkori álma ide jönni. A klub nem akarja eladni, inkább megkockáztatják, hogy januártól szabadon tárgyalhat más klubokkal és ingyen távozzon, mint hogy most elengedjék.

Viszont az FFP miatt a párizsiaknak már Hakimi megvétele után eladniuk kellett volna, csak nincs kit. Ugyanis a keret egyetlen tagja akar eljönni onnan: Kilyan Mbappe. Senki, egyetlen játékosuk se hajlandó elmenni máshova. Nincs senki más, akit el tudnának meneszteni, csak pont azt, akit a legkevésbé szeretnének.

Az UEFA kivárja, hogy mit lépnek az átigazolási szezon végéig. Amennyiben így marad a keretük, a jövő évi mérlegük már most 203 millió eurós hiányt mutat előlevetítve. De lehet ennél rosszabb is. Kaphatnak akkora büntetést is, ami majd még ott is soknak fog számítani, és ne reménykedjenek abban, hogy meg tudják megint úszni. Az UEFA bizony példát akar mutatni, mivel a múlt héten tartóztatták le több alkalmazottukat korrupció miatt.

Madrid kivár, a pénz megvan, a klub és a játékos kívánsága ugyanaz. Erőszakkal marasztalniuk körülbelül totálisan értelmetlen, hiszen egyrészt giga bírságot szab ki rájuk majd az UEFA ellenörző bizottsága, másrészt egy sztárokkal agyontűzdelt keretben kedvetlenül játszó, eddig elkényeztetett Mbappe akár hátráltathatja is őket, de a nehezen felépíteni szükséges csapategységet, a rendet az öltözőben, és a plusz motivációt mind elveszthetik ezzel.

A végén pedig alig fél év, és Mbappe elkezdheti a hivatalos tárgyalásokat Madriddal, a legrosszabb esetben a jövő nyáron pedig ingyen megkapjuk. Mellette ráadásul ha Pérez és Sanchez ügyes, egy Haaland megszerzése sem lehetetlen. Ergo akár hogyan alakul, a PSG tulajdonképpen a mi malmunkra hajtja a vizet, és teljesen meg vannak győződve arról, hogy mennyire remekül alakul náluk minden.

De nem, nem lesz ez remek, nekünk pedig, akik annyi éve várjuk már a kis franciát, ez a pár hónap meg se kottyan.

Több cikk alapján, kiemelt kép:Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekSzerződések
Ramos nem blöffölt

Leave a Reply