A Real Madrid nyara: átigazolási körkép – 2021 nyár

Összefoglaltuk az idei nyár átigazolásait, távozókat és érkezőket. 14 játékossal kapcsolatban történt változás, de még semmi nincs lefutva.


Martin Ödegaard eladásával és Karim Benzema szerződéshosszabbításával immáron tizennégyre nőtt azoknak a játékosoknak a száma, akikkel kapcsolatban a klub lépéseket eszközölt. Ugyan a piac még nincs zárva, de nagy valószínűséggel más már nem fog történni a hátralévő időszakban. Természetesen Kylian Mbappé érkezése továbbra is a legnagyobb téma.

A Real Madrid 25 játékosra tudta csökkenteni az első csapat keretét, emellett csökkentek a fizetések, valamint 90 millió euró került a klub kasszájába játékosok eladásából.

  • Két érkező: David Alaba és Carlo Ancelotti.
  • Hat szerződéshosszabbítás: Modric, Lucas, Nacho, Carvajal, Courtois és Benzema.
  • Három távozó: Varane, Ödegaard és Ramos.
  • Három kölcsönszerződés: Brahim Díaz, Take Kubo és Victor Chust.

Alaba, Ancelotti… és Ramos

Május végén került bejelentésre David Alaba szerződtetése, az osztrák játékos Sergio Ramos helyére érkezett teljesen ingyen. Ramos alig néhány héttel azután jelentette be távozását, hogy Zinédine Zidane lemondott a vezetőedzői posztjáról immáron másodjára. A vezetőségnek gyorsan kellett cselekednie, ezért visszahívásra került Carlo Ancelotti – valamint ne feledkezzünk meg Antonio Pintusról sem.

Hat új szerződés

A Real Madrid nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy jó néhány játékos jövőjét biztosítsa a klubban. A legfrissebb eset Karim Benzema, aki új – 2023-ig szóló szerződést írt alá. Luka Modric (2022), Lucas Vázquez (2024), Nacho (2023), Carvajal (2025) és Courtois zárja a sort, ő 2026-ig szóló kontraktust kapott.

Eladások

A klub az átigazolási piac megnyitása előtt elhatározta, hogy egyes játékosokat értékesíteni kell, hogy bevételt szerezzen. Ez sikerült is, hisz Raphael Varane és Martin Ödegaard eladásából a klub mintegy 90 millió eurós bevételhez jutott. A probléma az, hogy egy jobb helyzetben pont ők nem kerültek volna eladásra, de nem jött be a vezetőség reménye azzal kapcsolatban, hogy Gareth Baleért, Jovicsért, Iscóért és Mariano Díazért ajánlatot kapnak.

Ennek értelmében pont az a négy játékos maradt Madridban, akik eredetileg átadólistán voltak. Közülük Jovic a legesélyesebb arra, hogy még idén távozzon.

Kölcsönszerződések

Néhány játékos a több játéklehetőség reményében újra kölcsönbe került. Takefusa Kubo a Mallorcához, míg Brahim Díaz immáron két szezonra Milánóba. Victor Chust a Cádiz csapatát fogja erősíteni a következő idényben, és Jesús Vallejo lesz a Real Madrid negyedik számú hátvédje.

Miguel Gutierrez, Antonio Blanco és Sergio Arribas ügyében még nem született döntés, de nem kizárt, hogy ők is kölcsönbe kerülnek.

ÖSSZEFOGLALÓ:

JÁTÉKOS HONNAN KOR ÖSSZEG STÁTUSZ HÍR
David Alaba Bayern München (lejárt a szerződése) 29 ingyen átigazolás
Carlo Ancelotti Everton 62 átigazolás

TÁVOZTAK:

JÁTÉKOS HOVÁ KOR STÁTUSZ ÖSSZEG HÍR
Raphael Varane Manchester United 28 átigazolás 40 millió euró
Martin Ödegaard Arsenal 22 átigazolás 35 millió euró
Sergio Ramos PSG 35 átigazolás ingyen
Brahim Díaz AC Milan 22 kölcsönbe 3 millió euró
Takefusa Kubo Mallorca 20 kölcsönbe
Victor Chust Cádiz 21 kölcsönbe

forrás: MARCA, Transfermarkt, Madridista.hu

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply