Mbappe, az új Galaktikus

Mikor tegnap este felrobbant az internet, és kitudódott, hogy Kylian Mbappe 4 év várakozás után végre a Real Madridba jöhet, a madridisták legszívesebben pezsgőt bontottak volna (lehet, volt is, aki bontott). A világ legboldogabb szurkolótábora lettünk, és nyugodtan írhatom, hogy Mbappe a világ legboldogabb játékosa ebben a pillanatban.

Hivatalosan ma jelentik be, ezt több forrás is megerősítette, akkor talán a tegnap még kétkedők is elhiszik majd. Mbappe a hírek szerint már tegnap este repülőre is szállt, és az éjszaka megérkezett. Ennek az az oka, hogy a hétvégén a Reims elleni mérkőzésen már nem is lesz a keret tagja, illetve az, hogy még mielőtt a válogatotthoz utazik ő is, a szerződést aláírhassa. Tegnap el is köszönt eddigi csapattársaitól.

Ki is az a Kylian Mbappe?

Kylian Mbappe Lottin 1998 december 20-án született Párizsban. 178 magas. 2004 és 2013 között a párizsi Bondy egyesületénél kezdte a sportot, majd 2018-ig a Monaco játékosa lett. Innen került először kölcsön, aztán végleges szerződéssel a PSG-hez. 2014 óta a francia válogatott kerettagja, először az U17, aztán az U19, 2017-től pedig a felnőtt válogatott játékosa. U19-esként 2016-ban Európa Bajnok, felnőtt válogatottként a 2018-as oroszországi világbajnokság győztes csapatának tagja.

Egyéni elismeréseit hosszú lenne mind felsorolni. Nyert Golden Boy díjat, volt a Ligue 1 Év játékosa kétszer, volt a Ligue 1 gólkirálya három egymást követő évben, de pályafutása legjobb éve bizonyára 2018 volt. A világ bajnokságok történelmének második legfiatalabb győztese Pelé után, megkapta az év legjobb fiatal játékosának címét és – természetesen – az év francia játékosa elismerést.

A Monacoban

A támadó a párizsi klubban kipróbálta mind a két oldal és a középső csatár pozíciót, gyorsasága, hihetetlen jó reakció ideje segítségével a pálya bármelyik részén feltalálja magát. Mindkét lábát használja, a jobb egy kicsit erősebb, képes a bal szélen erősebb jobb lábára középre vágni, és látásából adódóan képes helyzeteket teremteni és gólpasszt adni a jobb oldali csapattársaknak. De középen is remekül feltalálja magát, rengeteg gólpasszt ad.

Stílusban már legkorábbi edzői is Thierry Henry-hoz hasonlították, mozgásában, cselezéseiben valóban emlékeztet rá. Egyik példaképe is Henry, a másik köztudottan Cristiano Ronaldo.

A PSG-ben

Mbappe szponzora a Nike és a svájci Hublot, az előbbi már több cipőt is tervezett a számára. 2018 óta annak az alapítványnak a támogatója, amelynek alapítói Didier Drogba és George Weah is, az afrikai sportfejlesztésért tevékenykedő alapítvány. Elefántcsontparti származása miatt számára ez kiemelkedően fontos. 2019 január 28-án Mbappe 34 ezer dollárt adományozott Emiliano Sala felkutatására,majd február 10-én további 27 ezret David Ibodson, a Sala kisrepülőjét vezető pilóta és a repülő keresésére.

Francia válogatott

Családja Párizsban él, egy öccse van, Ethan Mbappe, aki idén nyáron szintén a PSG akadémia játékosa lett. Ethan példaképe ki más lenne, mint Kylian.

Források: Marca, Wikipédia, PSG Off. , Monaco Off.

Képek:Wikipédia, Marca, Facebook

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSBAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply