Melyik mezszámot fogja viselni Mbappé?

A franciának három lehetősége van.


Kylian Mbappé hamarosan a Real Madrid játékosa lesz, csupán a hivatalos bejelentés hiányzik a klub részéről. A transzfer létrejötte után az első dolog, ami a legfontosabb és ami mindenkit foglalkoztat, az az, hogy vajon melyik mezszámot fogja viselni a francia játékos.

A legbiztosabb szám a 19-es, amely Álvaro Odriozola távozásával lett szabad – de több mezszám is elérhetővé válik számára, attól függetlenül, hogy most más játékosokhoz tartozik. A mezszám nem csupán egy csekély részlet, ugyanis marketing szempontból rendkívül fontos ez.

Mbappé a 33. és a 29. számot viselte a Monacóban, Párizsban pedig mint tudjuk a klasszikus 7-est – míg a francia válogatottban a 10-est. Ezek közül egyik sem érhető el a Real Madridnál, ugyanis Eden Hazard és Luka Modric személyében a 7-es és a 10-es is foglalt, 25. feletti számot pedig csak saját nevelésű játékos viselhet. Ennek értelmében a francia három számo közül választhat: 19, 5 vagy 23.

Mbappé lehetőségei

Odriozola – 19

A legbiztosabb Álvaro Odriozola 19-es száma, ugyanis a spanyol védő kölcsönbe kerül a Fiorentina csapatához – így ez már fel is szabadult. Fontos kiemelni, hogy ez volt az a szám amit Karim Benzema is viselt a francia válogatottban visszatérésekor.

Vellejo – 5

Lehet szokatlan lenne ez a francia hátán, de ez a szám annál szimbólikusabb a Real Madridban. Ezt a számot viselte Zinédine Zidane is a Madridban töltött évei alatt.

Mendy – 23

Amennyiben honfitársa belegyezik, úgy a 23-as szám is elérhető válik Mbappé számára. Ez abból a szempontból tartozhat hozzá, hogy hatalmas Michael Jordan és LeBron James fanatikus. Mindemellett ezt a számot viselte David Beckham is amikor a Blancók játékosa volt.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply