Mbappe, mi az igazság az átigazolásáról?

Mindenki nyugodjon meg. Mbappe a Real Madrid játékosa lesz, és hogy még nem jelentették be, annak olyan okairól vannak, amit el se tudunk hinni.

Az ajánlat

A napok és éjszakák hosszúak, ha most valaki a párizsi vagy a madridi klubszékházban alkalmazott. Kemény tárgyalások folynak, rengeteg időhúzás, miközben a transzfer időszak hatalmas kapuja lassan becsukódik.

Madridisták százezrei várják a bejelentést, ami évekre meghatározza majd a csapat életét. De Párizsban még eljátszák a félénk szüzet, aki a nagy alkalom előtt hosszasan kéreti magát. Még kell valami, amivel tudja húzni az időt. Hogy talán az utolsó előtti pillanatban majd valami csoda folytán Mbappe szerződése egy varázsütésre hosszabb lesz, marad náluk, vagy az árát tolhatják feljebb.

De nem következik be ilyen varázslat. Nasser el-Khelaifi azt nyilatkozza, a Real Madrid 170+10 milliós ajánlata nem elég. Az órák az éjszakába érnek, de senki nem alszik (én sem).

Tik-tak, tik-tak… Ugye. Még egy ajánlat érkezik, sorrendben a harmadik. 180 millió. Vagyis kb ugyanaz, mint a második, csak a 10 milliós bónusz helyett fixen 180. A Real Madrid az ajánlattal együtt egyértelművé teszi, hogy ennyi van, ez az utolsó ár, nincs több pénz.

Álmodunk, keveset pihenve, a fáradság hidegrázásával kelünk a mai hajnalra. Mégse kell most a kávé. Nem, ide egy hatásosabb ébresztő kell, mindenki bizonyosságot akar. Ez itt a hétvége, mire várunk, kedden bezárul a transzferek ajtaja.

A PSG hivatalos választ nem adott eddig, nem tudni, pont kerül végre a szerződés legalsó sorára is. De ugye, az lesz. Hiába az időhúzás, ennyiben nem adják oda, maga a játékos fogja kérni a nyilvánosság előtt, hogy engedjék el.

Mbappe ugyanis mostanra jobban végére ért a türelmének, mint mi. A legutolsó hírek szerint amennyiben a PSG nem írja alá a tranzakciót, a nyilvánosság elé lép, és úgy fogja kérni, hogy engedjék el. Ami persze lehet, hogy nem tűnik nagy dolgoznak, pedig az.

Éjszaka számos külföldi és hazai csatornán olvastam, hallgattam a szakértők véleményét. Spanyol, Madrid – közeli szakírók és itthoni „szakértők” egyöntetű véleménye is az, hogy el fogja, el kell engedje a PSG. Ennyi pénzt bukni még a milliárdosok sem szeretnek.

Most 180 millió, vagy jövőre semmi

De van itt egy másik szempont is. Maga a Királyi Gárda, aki már eltervezte, mekkora népünnepély lesz rendezve a játékos bemutatása alkalmából. Utoljára Cristiano Ronaldo kapott hasonló bulit. A teljes média figyelme és szurkolók ezrei előtt szeretnék majd Mbappet a Real Madrid habfehér mezében Valdebebas gyepére engedni.

És erre tegnap Ronaldo elvitte a showt

Cristiano Ronaldo Manchester Citybe való visszatérésének a bejelentése tegnap a teljes világ médiafigyelmét olyannyira lekötötte, ami magát a Real Madridot akkor is vissza tartotta volna a bejelentéstől, ha az üzlet megköttetett.

Bizony, ilyen ez a kapitalista világ, nem engedheti meg magának a Madrid, hogy amikor egy Mbappe jelentőségű játékost leszerződtetnek, akkor ne az legyen a vezető hír, akkor ne azzal foglalkozzanak kizárólag.

Innen, nagyon messze Madridtól a legnehezebb feladat az, hogy pontos, megbízható híreket írjuk. Hajnalba nyúlóan megfeszített figyelemmel böngészni a hír forrásokat, kiszanálni, mi a pletyka, a like-vadászat, és melyik az az értesülés, amit veletek megoszthatunk, amellett, hogy nagy felelősség, de bonyolult feladat is.

Lehet olyan híreket olvasni, hogy a hivatalos bejelentés vasárnap vagy hétfőn lehet. Ha igyekszem a logika mentén haladni, inkább hétfőt mondanék. És ennek megint az az oka, hogy bizony a hétvége az, amikor a fű se nő, a médiáknál egy-egy ember tart ügyeletet, nincs se egy ki küldhető fotós, se a titkárnő, vagy az asszisztens, aki a hírre kikeres bibliográfiát, érdekességeket, képeket, amik nem lettek már több százszor megisztva, nincs egy montázs szerkesztő, aki összevarázsolja a címlapot. Címlap sincs, csak legközelebb hétfőn. Vagy kedden, már csakazértis, hogy ahogy anno Sergio Ramos, Kylian Mbappe is a transzferszezon utolsó pillanatában legyen bejelentve, mert addig is ilyen, és ehhez hasonló cikkekkel árasztják el a világ minden médiáját.

Nyugalom. A miénk lesz!

Kiemelt kép: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply