Ancelotti: A Real Madridnál nem döntetlenre játszunk

A Real Madrid ma a Betis otthonában lép pályára a spanyol bajnokság harmadik fordulójában, Carlo Ancelotti pedig megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.


„A Betis egy jó csapat, és sokat erősödött a nyáron. Nagyon tapasztalt vezetőedzőjük van. Gondoskodnunk kell a védekezésről, mert az nem működött a Levante ellen. Támadásban jók voltunk. A Real Madridnál nem döntetlenre játszunk, ezért holnap is a győzelem lesz a cél, de néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. A Levante ellen nem jött össze, jobban kell védekeznünk és meg kell nyernünk a mérkőzést.”

„Ami Mbappét illeti, azt a klub kezeli. Csak a holnapi meccsre koncentrálok, és a játékosaim is. Ez a kérdés a klubra tartozik, bár mindenkit érdekel, de én ennyit tudok mondani. Csak a Betis elleni találkozóra gondolok.”

„Csak a csapat felkészítésére gondolok, utasításokat adok és ennek megfelelően irányítom a játékosaimat. Csak a pályán lévő gondokra figyelek, minden más a klubra tartozik.”

Mit jelentene Mbappé érkezése?

„Remek játékos, de itt is remek játékosok vannak. Remélem, hogy a lehető legjobb állapotban várják a holnapi mérkőzést, hogy megmutassuk mire is vagyunk képesek. Csak azt tudom mondani, hogy a Real Madrid edzőjének lenni egy olyan dolog, hogy a világ egyik legnagyobb és legfontosabb klubjának vagy az irányítója, ez hatalmas felelősség és egyben izgalmas dolog is. Ezt érzem mindennap, minden edzésen.”

Ez lenne a legjobb lehetőség az erősítéshez?

„Fantasztikus csapatom van, és csak erre gondolok. Ebben a keretben megvan az, hogy a világ bármely más csapatával felvegyük a versenyt. Most már tudjuk, hogy milyen ellenfeleink vannak a Bajnokok Ligájában, és azt is, hogy nem lesznek könnyű mérkőzések a csoportkörben. Rendkívül elégedett vagyok a csapatommal, de ha erősödik és javul, az csak mindenkinek jó.”

Hazard

„Ő egy nagyon fontos játékos számunkra, aki egyre jobban érzi magát a hosszú sérülése után, rendre jól teljesít. Koncentrált és motivált. Fontos játékosa a csapatnak.”

Florentino Pérez és Silvio Berlusconi

„Nem tudom, hogy Florentino Pérez vagy Silvio Berlusconi változtatta meg a futball világát. Florentino nagyszerű karriert futott be. A Real Madrid és az AC Milan az a két klub, amely a legtöbbször nyerte meg a Bajnokok Ligáját vagy a BEK-et, és ez sokat elmond az elvégzett munkájukról. Szerencsés vagyok, hogy mindkettejükkel dolgozhattam, és ez a klub is szerencsés, hogy egy ilyen ember vezeti.”

„Nacho, a pesszimista most nem lesz ott, de Carvajal – egy másik pesszimista – viszont igen. A védekezés az áldozathozatalról és a koncentrálásról szól. Mindenki tud védekezni. Néhány játékos jobb fizikummal bír, mások pedig jobban helyezkednek. Ez a munka nem csak a védőké, hanem a középpályásoké és a támadóké is. A mai futballban nem védekezhetsz 7 vagy 8 játékossal, mind a 11 játékosra szükség van. Ezen dolgozunk.”

Vinícius Jr.

„Ő az első csapat játékosa. Nem kezdett az első két mérkőzésen, de beállt és két gólt szerzett. Ezt szeretnem azoktól, akik csereként lépnek pályára. Remek formában van, értékelem a munkáját. A tény, hogy 60 perc alatt három gólt szerzett – tekintettel arra, hogy az elmúlt idényben csak néhányszor talált be. Megvan a gólszerzési képessége, annak ellenére, hogy nem egy befejező játékosról beszélünk.”

Hangulat az öltözőben

„Sokat beszélünk és a munkára koncentrálunk. Jól fel kell készülnünk az edzésekre, és ott is jól kell teljesítenünk, nem csak a pályán. Videókat is elemzünk, megvizsgáljuk, hogy mit csináltunk jól és mit nem. Így fejlődünk. Nem beszélünk az átigazolási piacról. Néhány játékos ugyan a távozáson gondolkodhat, amiért nem kap több lehetőséget, de ettől függetlenül a feladatunkra koncentrálunk.”

„Mindig nehéz kihagyni egy olyan játékost a kezdőcsapatból, akinek egyébként ott van a helye. A játékosok kiválasztása mindig apró részleteken múlik, de az edző az, aki eldönti ezeket. Vannak igazságos és kevésbé igazságos döntések is, de az edző látja a dolgokat az edzéseken. Ez a legnehezebb dolog egy játékos számára, függetlenül attól, hogy tapasztalt vagy tapasztalt, hisz mindenki játszani szeretne.”

„Nagy a verseny a keretben. Lucas jobbhátvédként játszott, míg Asensio a középpályán is képes játszani. Nagyon sok versenyhelyzet van, főleg a támadósorban. De az idény hoszú, mindenkire szükségem lesz.”

A Manchester United szerződtette Cristiano Ronaldót

„Cristiano Ronaldo szerződtetése mindenki számára jó. Visszatér egy olyan csapathoz, ahol nagyon sokan szeretik őt, és ahol nagyon sok sikert elért. Remek igazolás, és a legjobbakat kívánom neki. Jó a kapcsolatom a Manchester Uniteddel, kedvelem a klubot.”

Casemiro szerződéshosszabbítása

„Talán többet is játszhatott volna az első madridi irányításom alatt. Beszéltem erről sokat vele, és elmondtam neki, hogy talán tévedtem. Jelenleg nélkülözhetetlen játékosa a csapatnak. A szerződéshosszabbítása fontos, mert egy minőségi játékos, és mindent amit tud, az a Real Madrid számára elengedhetetlen. Szükségünk van egy intelligens játékosra, aki megállítja a támadásokat és tudja irányítani a játékost védekezés szempontból. Ezek mellett rengeteget fejlődött a támadásokban is.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekKiemeltNYILATKOZATOKSzerződések
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply