Florentino Pérez rutinból kezeli a nehéz eseteket

Nem Kylian Mbappe az első, akit nem akarnak Madridnak adni. De a Real Madrid elnöke olyan rutinos már sztárok – akár az utolsó pillanatban – való aláírásában, akiket „semmi pénzért” nem adnak oda, mint ahogy Marika néni a tökfőzelék rántásában.

” A klub álláspontja egyértelmű; nem változtatunk rajta, és nem ismételjük meg „-mondta Al-Khelaïf az Isztambulban zajló BL csoportkörök sorsolása után. De Pérez tárgyalt már kemény felekkel, tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű elhoznia Mbappet.

Párizsban tudják, hogy előbb vagy utóbb el fogják veszíteni Mbappet, hiába keménykednek, és a Real Madrid utolsó, 180 milliós ajánlatára rá fognak bólintani, mert nem tudnak mást tenni. Ugyanúgy, ahogyan a történelemben máskor is, Florentino akarata szokott érvényesülni.

2013-ban éppen így biztosította a sajtót Daniel Levy, hogy Gareth Bale esze ágában sincs, hogy elhagyja a Tottenhamet („soha, soha, soha” – mondta), alig néhány nappal azelőtt, hogy Bale aztán 100 millióért a Madridé lett mégiscsak.

Pont egy évvel korábban ezt tette Modrical, igaz, ahhoz a transzferhez kellett az is, hogy maga Modric is lázadjon, és kiálljon a nyilvánosság elé, kérve azt, hogy engedjék el (Mbappe ugyanerre készül, amennyiben a PSG nem engedi el, egyes források szerint).

Még korábban Pérez olyan klubokkal szemben nyerte meg a tárgyalásokat, mint a Juventus, a Manchester United vagy az Inter: Zidane, Ronaldo vagy Beckham éppen olyan játékosok voltak, akiket klubjuknak nem állt szándékában eladni, de Péreznek kellettek, és mindenképpen Real mezbe kellett öltözniük.

A legemlékezetesebb Ronaldo Nasario átigazolása volt, akit a piac zárása előtt 45 perccel sikerült végül bejelenteni.

A közelebbi múltban pedig Eden Hazard és Thibault Courtois igazolásakor volt Madrid hasonló helyzetben. Egyiküket se szívesen engedték el. De mind a kettő egy évvel előtte Pérez kiszemeltjei voltak, és lettek a Real Madrid játékosai. A madridi vezetőség tökéletes stratégiát dolgozott ki, melynek végén elhozták őket.

Nem lehet tagadni, hogy minden körülményt tekintve kulcsfontosságú órák a mostaniak, hiszen a Real Madrid hétfőn 18 óráig tartja fent az ajánlatot. Közben Mbappe ma kerettag a PSG Reims elleni mérkőzésén-mondják, de amire korábban nem volt példa, Pocchetino nem hirdette ki hivatalosan a keretet.

Madrid pedig startra kész, olyannyira, hogy abban az esetben, ha végre a PSG zöld jelzést ad, akár Mbappet utaztatják különgéppel Madridba (erre állítólag Dechamps-tól kértek engedélyt), akár a madridiak képviselői utaznak utána a válogatotthoz, hogy az aláírások a szerződésre kerülhessenek.

Forrás és kiemelt kép: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply