Real Madrid – Celta Vigo: a futball hazatér

Ezt a címet a klub saját honlapja adta, de szeretettel üzenem az angoloknak. Mert hol máshol lakik a foci, ha nem ott, ahol 13 Bajnokok Ligája serleget őriznek? Na azért…

Ma este tehát újra a szentélyben játszik a csapat másfél év után. A madridisták különbejáratú ünnepe lesz, tudjátok, a mezkód:

Na, ha pont ez nincs otthon, bármelyik Madrid címeres megteszi.

Ancelotti tegnap kihirdette a keretet:

Courtois, Lunin, Luis López, Carvajal, E. Militão, Vallejo, Nacho, Marcelo, F. Mendy, Miguel, Modrić, Casemiro, Valverde, Lucas V., Isco, Camavinga, Blanco, Hazard, Benzema, Asensio, Vini Jr., Rodrygo és Mariano.

Bale sikeresen lesérült a tegnapi edzésen, holnap vizsgálják meg a csapat orvosai. Annyit tudni, hogy combizom sérülés, remélhetőleg nem súlyos. Egy, a válogatottban látott Bale kellene majd a szerdai BL meccsen.

Mendy, Kroos és Militão még a sérüléseik miatt hiányoznak, Alaba viszont nem tudni, miért. Miguel és Blanco pedig lassan fura lenne, ha kimaradnának.

Érdekesség, hogy Camavinga a Castillaba lett hivatalosan nevezve. Ennek az az oka, hogy a klub az utolsó pillanatban is remélte, hogy Mbappet sikerül megvenni, így a keretben fent tartottak egy helyet a számára. Ettől függetlenül természetesen a nagycsapatban fog szerepelni.

A klub a héten több akadémistával is szerződést hosszabbított, minek során minden szerződésben magas kivásárlási árat szabtak meg. Azaz üzenetet a klubok számára, miszerint nem kívánják őket eladni.

A mai mérkőzésre visszatérve: gyászszünettel kezdünk Lorenzo Sanz és az összes COVID-ban elhunyt emlékére.

Lorenzo Sanz 2020 márciusában hunyt el

A mérkőzést a Spíler 2 fogja közvetíteni, kezdősíp 21 órakor. A kezdő kihirdetése este 8 körül várható, a Facebook oldalunkon természetesen közzé tesszük ahogy elérhető.

Carlo Ancelotti a sajtótájékoztatón tegnap elmondta, hogy azok fognak játszani, akik kipihentek, jó formában vannak, így a hiányzókra a magyarázat ez lehet. A nemzetközi szünet alatt játékosaink nem egy mérkőzésen szerepeltek, ezért például Alaba talán ezen oknál fogva maradt ki a keretből.

Edzőnk elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a szurkolók mit várnak el a csapattól, motiváltan és felkészülten lépnek a pályára. És az, aki nem ad bele 10p%-ot, az nem fog szerephez jutni. Hazardra kitérve pedig örömmel nyilatkozta, hogy remek formája visszatért, és nagyon várja, hogy ezt a Bernabeu közönségének is megmutathassa.

Ha Marcelo kezdőbe kerül, rajta lesz a kapitányi karszalag, amennyiben nem, úgy természetesen Benzemán.

Ami a stadionunkat illeti, lenyűgöző átalakuláson ment keresztül. Másfél éven át rengeteg videó látott napvilágot a munkálatokról. A tervek szerint 2022 decemberében szeretnék a teljesen elkészült épületet átadni, addigra lesz kész a stadion külső új borítása. Erre videókat, filmelet, reklámokat tudnak majd vetíteni. A be húzható fű szerlezete, a hiányzó szekotorok ülési, a stadionhoz csatlakozó pláza, a mozik, a kávézók, éttermek, a Real Madrid múzeum, minden egyéb teljesen a tervek szerint addigra lesz teljesen kész. Ez pontosan a Bernabeu évfordulója is egyben.

A legelszántabb fanatikusok, és a mérnökök számára találtam egy kiváló videót, ami remekül mutatja be a szerkezetet:

https://youtu.be/JIdQ4NQQ0tk
A viszahúzható gyep és hogyan lehet bármilyen sporteseményt megvalósítani a Bernabeuban

Hamarosan a terveink szerint egy sorozattal jelentkezünk, októbertől kezdjük el a visszaszámlálást. A Real Madrid 120 éves történelmére fogunk vissza tekinteni, és a tervek szerint nagy meglepetéssel is elő rukkolunk majd az olvasóinknak.

De most koncentráljunk a mai mérkőzésre, drukkoljunk és ünnepeljünk közösen mind, akik ennek a remek nagy családnak vagyunk a tagjai: a Real Madrid családé. Hala Madrid y Nada Mas!

Forrás: realmadrid.com, képek: realmadrid.com és Pinterest, videó: YouTube,kiemelt kép: realmadrid.com.

Talán ezek is érdekelhetnek:

NYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply