Mbappe: 99 nap

Pontosan 99 nap múlva Kylian Mbappe aláírhat a Real Madriddal. Természetesen a PSG-ben kell majd befeheznie a szezont szerződése lejártáig, 2022 június 30-ig.

Viszont a jelenlegi klub is megtesz mindent, hogy megtartsa, de a francia teljesen eltökélt. Nyugodt, hiszen a nyári transzferszezon utolsó napján tett 200 milliós ajánlata a fehéreknek megmutatta a számára, hogy valóban elkötelezett a klub is, hogy elhozza.

Ugyanígy a klub is nyugodt. Látja, hogy Mbappe sorra a fejét rázta a mind magasabb fizetési ajánlatokra, mert távozási szándékán nem akar változtatni, aminek szakmai, a karrierje szempontjából sokkal lényegesebb okai vannak.

Évek óta szeretne vezére lenni a támadóknak, ami Párizsban nem valósulhat meg. Eddig is Neymar mögé volt helyezve, de alázattal kiszolgálta, amikor a játék képe azt követelte. Viszont most, mikor Messi is megérkezett, nem csak a fizetési rangsorban lett hátrébb tolva, de a szerepkörében is.

Mbappe úgy érzi, hogy a PSG-nél megállt egy ponton a pályafutása. Szakmailag nem fejlődik, Madridban viszont képes lesz egy olyan épülő új csapat egyik pillére lenni, amiben Bajnokok Ligáját nyerhet, Aranyladbát kaphat.

Vezetője lehet a fiatalokból álló Real Madridnak, Viníciusal, Rodrygoval, Valverdevel, Alabaval, alkotják azt az új Galaktikus csapatot, amire mindenki vár már. És nem mellékes az sem, hogy sok honfitársával játszhat együtt, nem akarja elszalasztani az alkalmat, hogy Karim Benzema mellett tanulhat még.

Az új Bernabeuban Mbappe lesz a Real Madrid sztárja. Miközben Pocchetino azt nyilatkozta, hogy Mbappenak időre van szüksége a PSG-ben, hogy alkalmazkodjon a Messi, Di Maria, Neymar által meghatározott játékba, a dél-amerikaiak remekül megértik egymást a pályán, valójában Mbappe egyre jobban megvetettnek érzi magát.

Egykori Real Madrid legendánk, Ivan Luis Zamorano fogalmazott Mbapperól legutóbb elismerően, amikor a jelenleg szakkommentátort megkérdezték, hogy Mbappe vagy Haaland? Gondolkodás nélkül rávágta, hogy Mbappe, majd meg is indokolta:

„Pár év múlva ő lesz a világ legjobb játékosa. Ma már egy az egy ellen mutat különbségeket. A definíció szerint olyan típus, aki nem követ el hibákat, vagy ha igen, akkor sem bukik el. Nem középcsatár, hanem a támadás teljes frontjának játékosa. A terület közepén képes meghatározni a játékot, de nagyon jól mozog a szárnyakon. Céljainak nagy része kívülről befelé megy. Olyan játékos, aki nemcsak gólt szerez, hanem sok gólpasszt is ad. Hiányzik belőle a nagy „középcsatár”, érted, alázatos is mellette… Meglátásom szerint az egyik legteljesebb csatár.”

Az AS cikkei nyomán. Kép: Eurosport.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply