Mbappé-ügy: elkezdődött a visszaszámlálás

Mivel Kylian Mbappé 2022. január 1-től szabadon tárgyalhat más klubokkal, a Real Madrid hamarosan megkezdi a francia játékos szerződésének elkészítését.


Pontosan száz nap. Ennyi idő van hátra addig, amíg Kylian Mbappé mindenféle konfliktus nélkül tárgyalóasztalhoz ülhet más klubokkal, feltételezve persze ha nem történik valamiféle fordulópont. Azaz, hogy nem-e dönt mégis úgy, hogy hosszabbít.

2022. január 1-től a francia csatár a PSG-s szerződésének utolsó hat hónapjába lép, ekkor a FIFA szabályai lehetővé teszik számára, hogy előszerződést kössön egy másik csapattal, mieltőt a 2021/22-es idény végén hivatalosan is szerződik teljesen ingyen.

Mbappé több ajánlatot is visszautasított a PSG-től

Mbappé már rég elhatározta, hogy nem akar Párizsban maradni. Francia hírforrások szerint a játékos a szezon kezdete előtt közölte a vezetősségel és csapattársaival egyaránt, hogy nyáron el fogja hagyni a francia alakulatot.

A L’Équipe információi szerint a PSG négy alkalommal is próbálkozott új szerződéssel, de minden alkalommal csak elutasítást kaptak Mbappétól. A legutóbbi ajánlat egy ötéves kontraktus volt plusz egy év hosszabbítással, valamint évi 25 millió eurós fizetés – adózás után. Miután Mbappé erre is nemet mondott, a PSG megpróbálkozott egy rövidebb, kétéves szerződéssel ugyanolyan fizetéssel. Mbappé ezt is elutasította.

A Real Madrid hosszútávú szerződéssel készül

Mindeközben a Real Madrid továbbra is a francia világbajnok szerződtetésén dolgozik. Mivel a PSG nem volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni az átigazolási időszak utolsó napjaiban sem, így a Blancók egyetlen lehetősége a játékos véleménye. A terv az, hogy július 1-jén aláírási pénz és egy hatéves kontraktus keretein belül Mbappé végre Madridba szerződik.

A Real Madrid azonban egy kicsit aggódik is, hogy a játékos képes lesz-e elviselni azt a nyomást amit a klub és a szurkolók tesznek rá Franciaországban. Példaként: manapság rendszeresen előfordul, hogy a PSG-ultrák gúnyolódásukat fejezik ki Mbappé iránt.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOKSzerződések
Mbappe: 99 nap

Leave a Reply