Mbappe: a döntés az ő kezében van, hogy Real Madrid játékosa lesz-e!

A héten minden oldalon Kylian Mbappe anyjának, Fayza Lamarinak a nyilatkozatát lehetett olvasni. A gond ezzel csak annyi volt, hogy amerre szerette volna az adott oldal befolyásolni az olvasókat, úgy idéztek a teljes szövegből. Ezért most maga az édesanyja adott nyilatkozatot, hogy a félreértéseket elsöpörje.

A Marca oldalán megjelent cikkben találtam meg a legteljesebb szöveget, most ide hozom nektek, és annak értelmezését rátok bízom. Hogy ezek után majd hogyan dönt, mi módon alakítja a jövőjét, és a mostani válogatott mérkőzések idején Benzemaval töltött idő esetleg billent majd valamerre a határozásában, ezt csak maga Mbappe tudja.

Édesanyja több olyan dolgot mondott, amiket külön idézve máshogyan értelmezhetőek. De először vegyük sorra a jelenlegi helyzetet :

Kylian Mbappe szülei néhány hónapja elváltak, amiről eddig sokan nem is tudtak (én sem). Ez a mostani nyilatkozatból derült ki, ahogyan az is, hogy Kylian nem a családdal lakik, hanem már jó ideje egyedül, külön él, tehát napi szinten se anyuka, se apuka, senki nem befolyásolhatja.

Beismeri, hogy a nyáron Mbappe határozottan kijelentette, hogy a Real Madridban szeretné folytatni, és ebben a szülők és az ügyvédje is egyhangúlag támogatták. Miután ez meghiúsult, Mbappe – noha az elején csalódott és igen, szomorú is volt – túltette magát rajta, és teljesen profi módon szembe nézett a következő szezonnal a PSG-ben.

Fayza egészen pontosan úgy fogalmaz: „Mindenki számára világos, hogy Kylian Madridban fog játszani, de most lehetőség van egy utolsó, rövid kalandra Párizsban.”. És az összes, a történetben szereplő ezzel egyet értett.

De a végső döntés Kylian kezében van, noha meghallgatja a szülei és az ügyvédje – Delphyne Verheyden- véleményét. Viszont felnőtt, önálló ember, nem az a 18 kisfiú, aki négy évvel ezelőtt még inkább hajlott a szülei döntésével egyet érteni.

Mára a személyisége sokkal teljesebben kiforrot, ami olyan apró dolgokban is meglátszik, mint a szerény életmódja. Édesanyja, hogy ezt árnyaltassa, elmesélte, hogy volt olyan eset, amikor Kylian indult el otthonról, de se bankkártya, se pénz nem volt nála. „Mondtam neki, hogy legalább 200 eurót vigyen, ha meglát valamit, amit szeretne, legyen nála pénz. Azt felelte, hogy csak edzésre megy, focizni, nincs szüksége semmire.”

Máskor egy reklámszerződésre mondott nemet. A szülők nagyon kiakadtak, és megkérdezték tőle, hogy „Tudod, hogy most hat millió euróra mondtál nemet?!” – erre annyit felelt, hogy nem érné meg, hogy eladja a lelkét az ördögnek. Nem, a pénz nem érdekli, nem lehet ezzel befolyásolni.

Na de vissza Párizsba. Mert ott van, és a nyáron, amikor Messi érkezett, kérdezte is az anyját: „Anya, láttad, hogy kivel fogok játszani? Ahhoz, hogy címeket nyerjek, ebben a csapatban esélyem lesz rá ebben a szezonban.”

Mert amikor a Monacoból a PSG-be igazolt, nagyon, nagyon fiatalon, már akkor is a Real Madrid volt az álom. Hiszen mindig, 12 éves kora óta az a cél, hogy a spanyol fővárosa jöhessen. De anno főleg az apja tanácsára maradt otthon. És az apa az, aki közelebb áll most is a PSG-hez, ezt Fayza is beismeri.

Ezen a nyáron azért szeretett volna Madridba jönni, mert látja, hogy ott mi épül, és szeretne a történet elejétől ennek a része lenni. Hiszen 3-4 játékos érkezése a következő években, és a Madrid egy más, egy új csapat lesz, új történelmi fejezet kezdődik.

Egy másik, eddig teljesen figyelmen kívül hagyott szempont az Olimpia. Mbappe mindenképpen ott szeretne lenni, és az új szerződésnek ezt tartalmaznia kell. Erre eddig senki nem gondolt, pedig természetesen Kylian Mbappe ezt is szeretné a karrierje fejezetének tudni. Vagyis az a klub, amelyik őt szerződtetni szeretné, el kell kötelezze magát, hogy amennyiben az olimpiai keretbe hívják, mindenképpen el kell engedniük.

Fayza azt állítja, hogy Kylian apja jelenleg ugyanazon a véleményen van, mint ő: a múltban a PSG jobb lehetőségnek bizonyult, elismerik, hogy amennyiben a fiuk a múltban valaha bizonytalan volt a jövőjével kapcsolatban, az azért volt, mert a szülők is bizonytalanok voltak, ezt ragasztottáknát rá. De ez mára megváltozott. A szülők is, Mbappe is.

Mindössze két találkozó volt a PSG képviselőivel. Mindkettőn ott voltak a szülők és az ügyvéd is. És pontosan a kronológiai sorrend: Mbappe elutasította az első hosszabbítási ajánlatot, majd júliusban jelezte, hogy szeretne a Real Madridba igazolni, ezután a PSG vissza tartotta ezt az információt, és augusztusban tette meg a második ajánlatát. Ezt is elutasították, ezt követte Leonardo dühös kirohanása a Real Madrid ellen.

Viszont most azt meséli, hogy a tárgyalások során éppen az ügyvéd és ő csapott össze a legtöbbször a PSG vezetőivel, Wildrid Mbappe, az apa sokkal inkább hajlott a megállapodásra. De a végső szót Kylian mondta ki, és ha igaz, amit az anya most állít, akkor a Bernabeu vár rá.

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÉrdekességekNemzetek LigájaNYILATKOZATOKVÁLOGATOTT

Leave a Reply