Mbappe:”Soha nem tanultam meg veszíteni”

Kylian Mbappe ismét egy nagyobb interjút adott, most a Paris Match-nak. Ennek az interjúnak kivonatát tette ma közzé a Marca.

Az interjúban elmondta, hogy karrierje eddig nem meglepő módon haladt. Mint fiatal tehetség, került a Monacoba, majd onnan teljesen logikus lépés volt a PSG-be szerződnie. Viszont a jövőjét illetően nem beszél inkább, hiszen bármikor történhet előre nem látható, ami átírhatja a terveket (babonás, mint a focisták jórésze-a szerk.). Nem szeretne ezért semmit kizárni vagy lezárni, kinyilvánítani, hiszen „bármikor történetnek olyan dolgok, melyek megváltoztatják a terveket”.

Mindenkit biztosít viszont arról, hogy ő az, aki kimondja az utolsó szót a karrierjét illetően. Noha mindig meghallgatja a szülei véleményét, de azok sose ellenzik a döntéseit.

Soha, semmit nem erőltettek rám, még gyermekkoromban sem. Maximum elmagyarázták, mit miért kellene lépnem, miért előnyös nekem. De ha én hozom a döntéseket, utólag sose hibáztathatom őket, ha hibázom.”

Azzal kapcsolatban, hogy a PSG milyen esélyekkel nyerheti meg a Bajnokok Ligáját, nagyon megfontolt választ adott szintén. Elmondta, hogy a csapattársak nagyon közel állnak egymáshoz, ennek köszönhetően már nemzetközi szinten is tisztelik őket.

Jelentős erőfeszítéseket tettünk a csapat fejlesztésére, de még néhány részlet hiányzik. Ezeken minden nap dolgozunk. A futball jó része szerencse is, de az eredményeket provokálni kell, és mi talán nem tettünk eleget az elmúlt években. Remélem, hogy az idei lesz a jó év.

„Tény, hogy a PSG-ben jelenleg sok sztár van, de ez nem okoz problémát. Címeket nyerünk, megvannak az eredmények. És ezt kell szem előtt tartani, el kell fogadni, ha nem te vagy az egyetlen sztár, de szerintem ez nem rossz, inkább ellenkezőleg.”

Veszíteni viszont nem tudott megtanulni.

Elismerem, hogy nem tudom elviselni a vereséget. Soha nem tanultam meg veszíteni, noha ma már tudok uralkodni magamon. Egy elvesztett mérkőzés után nagy haraggal térek haza, ugyanazzal a szenvedéllyel élem meg, mint amit a pályán élek meg.”

Kapcsolata Benzemaval:

Bleus? Sokkal könnyebb a kapcsolatot jól működtetni a pályán, ha az egy barátod. Mindketten szeretnénk tündökölni, gólokat szerezni, ebben támogatni a másikat. És ez működik!”

Mbappe elmondta, hogy mesés lenne, ha jövőre megnyernék a világ bajnokságot. Zsinórban a második lenne, és semmi nem gátolja őket benne, hogy megpróbálják. Alkalom, hogy a nevüket örökre bevéshessék a történelembe.

Beszélt arról, hogy számtalan sportolót kedvel, de a futballisták között nincs ma már példaképe. Vannak sportolók, akiket csodál amiért évek óta legjobb formájukban játszanak, példaként Roger Federert és Rafa Nadalt hozza fel. Velük volt alkalma találkozni, amikor a Roland Garos alkalmával találkozott velük.

Nagyon érdekes módon az AS is ugyanezt az interjút hozta le, de teljesen más részleteket téve közzé. És bizony a nagy mondatok itt jelentek meg :

Az emberi kapcsolatok sokkal fontosabbak, mint a pénz.” – mondta ezt akkor, amikor a PSG-vel folytatott tárgyalások során a párizsi klub akkora összeget ajánlott fel neki, amivel a jelenlegi keret legjobban fizetett játékosa lenne (és ahogy aláírná, Leonardoék már másnap Messi elé tennék a fizetésemeléses új szerződést, fogadjunk? – a szerk.). A pénz nem tűnik döntő tényezőnek Kylian számára.

Az élettapasztalat többet számít, mint a pénzkeresés, még ha fontos is, mert családokat kell eltartanunk.Alig várom, hogy felfedezhessek, utazhassak, találkozhassak különböző kultúrájú játékosokkal… Most, hogy karrierről beszélünk, lehet, hogy lesz hely az előre nem látható dolgoknak. A sport szépségéhez hozzátartozik az önkényeztetés, a meglepetés létrehozása. Megtörténhetnek dolgok, amelyek megváltoztatják a terveidet: lehetetlen megjósolni, mit fogok csinálni a következő 20 évben.”

A forrás a fent megjelölt Marca és AS, kiemelt kép Marca, a Paris Match címlapja Mbappe-val.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÉrdekességekNYILATKOZATOKVillámhírek
Semmi ok a pánikra (még)

Leave a Reply