Semmi ok a pánikra (még)

Miután Modric és Marcelo koronavírus tesztje pozitív eredményt hozott, a technikai stáb két további dolgozójáról is bebizonyosodott, hogy COVID pozitívak. A teljes keretet és Valdebebas teljes személyzetét, illetve a kosárlabda csapat tagjait is emiatt ismét letsztelték ma reggel.

A teszt levétele után mindenkit haza küldtek, ezek eredménye a délutáni edzés előtt fognak elkészülni. Addig is a sportvárosban még szigorúbb szabályokat léptettek életbe.

Az eddigiekben is a járvány kitörése óta folyamatosan szigorúan betartott és ellenőrzött protokoll van érvényben, de mostantól korlátozva lesz, hogy ki léphet be a komplexum területére.

Az elmúlt időszakban a kosárlabda csapat több tagjánál mutatták ki a COVID 19 vírus jelenlétét. A közös edzőtermekben, étteremben és mosdóban ezért eddig is folyamatosan fertőtlenítettek. Ezt mostantól még gyakrabban kell elvégezni.

A klub 16,30 körül értesül majd a tesztek eredményeiről. Mindenkit megnyugtattak viszont, miszerint a szoros kontaktok esetükben nem kell karanténba vonuljanak, mivel minden sportoló és a teljes személyzet rendelkezik védőoltással.

A MARCA rádióban Enrique Ruiz Escudero, a Madridi Közösség egészségügyi minisztere a következőképpen magyarázta a protokollt: „ Mivel beoltott állampolgárokról van szó, a Real Madrid labdarúgói játszhatnak, ha negatív a tesztjük, további karantén nélkül.”

Így a pánikra semmi ok, a csapat készül a Cádiz elleni mérkőzésre, az eddigiek szerint.

Kép és forrás Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaKiemeltNYILATKOZATOKSzerződések
BAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaBAJNOKSÁGNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply