Mbappe a „Connect the Worlds” (CNN) riporterének adott interjúja

Kylian Mbappe Dubaiban átvette a „Globe Soccer Arwards” legjobb férfijátékosának járó díjat, ez után nyilatkozott a CNN riporterének, Becky Andersonnak.

Elmondta, hogy jelenleg 100%-ban a csapatára koncentrál, a PSG-vel szeretné megnyerni a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a kupát. Mindent meg szeretne adni a szurkolóknak.

Természetesen nem maradhatott ki a kérdés, hogy januárban aláír-e a Real Madridhoz. Erre Kylian szó szerint így felelt:

„Nem, nem januárban”

Ezzel egyértelműen nyitva hagyja ismét azt, hogy a párizsi klubnál 2022 június 30-án lejáró szerződése után Carlo Ancelotti új Galaktikusai közé érkezzen.

Ami tavaly nyáron a PSG és a Real Madrid között lejátszódott az átigazolásával, arról ezt mondta:

Őszinte voltam. Az érzéseimet adtam, azt adtam, ami a szívemben van” – mondta. „Örülök, hogy maradhatok… ez az én városom is. Francia vagyok… mindent meg akarok nyerni ebben a szezonban.

Arra a kérdésre, hogy a következő szezonban a Real Madridban játszik-e, Mbappé nevetett, és azt mondta, hogy csak az jár a fejében, hogy februárban és márciusban legyőzze a Real Madridot.

Annak ellenére, hogy a francia csapat katari tulajdonosai 2011-es átvételük óta több mint egymilliárd dollárt szórtak az átigazolásokra, a PSG-nek nem sikerült megnyernie a világ első számú klubtornáját.

A PSG 2020-ban először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, de Lisszabonban 1-0-ra kikapott a Bayern Münchentől. Az előző szezon versenyében a PSG 4-1-es összesítést kapott a Manchester Citytől az elődöntőben.

Készen kell állnunk. Itt az ideje” – mondta Mbappé. „Ez a szezon legfontosabb része. Természetesen most szeretnénk feljebb lépni. Két éve a döntőt, aztán tavaly elődöntőt játszottunk, de most nyerni akarunk.

Kylian Mbappé világbajnoki címet nyert, de még nem nyert Bajnokok Ligája címet.

Amióta 2017-ben a rivális Monacótól a PSG-hez igazolt, Mbappé három egymást követő évben a Ligue 1 gólkirálya, és ugyanennyi bajnoki címet és két év játékosa díjat is nyert.Tinédzserként a 2018-as világbajnokság legjobb fiatal játékosának választották, négy gólt szerzett, köztük egyet a fináléban, amikor Franciaország másodszor emelte a magasba a trófeát. Csak ebben az évben több mint 50 gólt szerzett, és több mint 20 gólpasszt adott. A 2021-es évet azzal zárta, hogy kedden a Dubai Globe Soccer Awards legjobb férfi játékosának választották.

A klubban és a vidéken elért sikerei ilyen fiatalon páratlanok, és álmai megvalósítása szülővárosában az egyik fő oka annak, hogy egyelőre marad.

Párizs a városom, itt születtem, itt nőttem fel” – mondta Mbappé a CNN-nek. „A PSG-ben játszani csodálatos érzés a családoddal és a barátaiddal együtt játszani.”

Gyerekként Mbappé 2009 és 2012 között láthatta Messit a csúcson, amikor négy Aranylabdát és két Bajnokok Ligája címet nyert. A valaha volt legnagyobb játékosnak tartott átigazolás sokkolta a sportágat , és létrehozta a Messi, Mbappé és a brazil legenda, Neymar sokak által dicsért csatársorát.

A trió ebben a szezonban még nem érte el a lépést, és ahhoz, hogy Messivel játsszon, Mbappénak „adaptálnia” kellett a játékát és engedményeket kell tennie, mert az apró játékmester inkább szűk területen dolgozik.

A PSG félelmetes triója… Lionel Messi (L), Kylian Mbappé (C) és Neymar (R) reagál, miután a City egyenlített a legutóbbi UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésen

Nagy öröm számomra, hogy elmondhatom majd a gyerekeimnek, a barátaimnak, játszok vele [Messivel]. Élveznünk kell, hogy Párizsban láthatjuk… Ez egy csodálatos pillanat a játék történelmében.

És ha a Real Madridhoz igazolási tervei meghiúsulnak, hol máshol szeretne játszani a szupersztár? Liverpool, Manchester City, Bayern München… talán még a londoni költözés is szóba jöhet?

A kérdező, Anderson, aki Spurs-szurkoló, természetesen feltette a kérdést Mbappénak, de a 23 éves támadó a CNN műsorvezetőjének csalódására minden lehetőséget kizárt ennek a lépésnek a megvalósulására.

Nem hiszem, hogy az életemben valaha fogok játszani a Tottenhamben” – mondja nevetve. „Ő is [Tom Holland, a Pókembert alakító színész] is megkérdezett erről, de nem, nem. Ez egy nagyszerű klub… És biztos vagyok benne, hogy valami jót fognak alkotni ebben a szezonban Contéval.”

De hogy kétséges a hosszú távú jövője a PSG-nél, egy ambiciózus csillogás a szemében elegendő bizonyítékot ad arra, hogy a francia fővárosban eltöltött utolsó hat hónapját szeretné tölteni.

Képek: CNN

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBajnokok LigájaBAJNOKSÁGCOPA DEL REYÉrdekességekEurópa LigaNYILATKOZATOKSzerződésekVÁLOGATOTT
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply