Militão: „Az álmomat valósítom meg Madridban”

Éder Militão és kedvese felrobbantotta a közösségi oldalakat a közelmúltban, amikor nyilvánosságra hozták, hogy babát várnak. Az AS-nek még Brazíliából adott interjút, azóta visszatért Valdebebasba, és elkezdi a többiekkel a felkészülést a vasárnapi Getafe elleni mérkőzésre.

Militão a Real Madrid legdrágább védőjeként érkezett a Real Madridhoz, a Portonak fizetett 50 millió több, mint amennyit valaha klub bármelyik védőért fizetett. Eddig mind Pepe, mint Danilo, de Odriozoa és Coentrao is 30 millió euróért jöttek. Azóta alapemberré vált Carlo Ancelotti keretében, ahogy Tite válogatottjában is.

Időzítése is a legjobb pillanatban volt, hiszen Sergio Ramos helyébe állt be amikor legendás kapitányunk tavaly télen sérülése miatt kénytelen volt távol maradni nagyon sokáig. Militão akkor remekül kihasználta az adódó alkalmat, és neki is köszönhető, hogy nagyobb nehézségek nélküli volt a Ramos és Varane távozása utáni időszak.

A kritikusok által már széles körben dicsért Militao világosan látja stabilitásának kulcsát. „Ancelotti nagyon fontos a számomra, megadta nekem azt az önbizalmat, amelyre minden játékosnak szüksége van” – mondja az újságnak. Maga Militao pedig magabiztosan visszatér, bár biztosítja, hogy továbbra is folyamatosan készül: „Minden nap igyekszem tovább tanulni. Nagyon szép pillanatok várnak rám a Real Madriddal és Titte válogatottjával.”

Militão a legtöbb időt játszó mezőnyjátékos Ancelotti keretében, és egyben a leggyorsabb is. Meccsenkénti átlagos sebessége 32 km/óra, amivel megelőzi Mendyt ( 31,3 km /óra) és Carvajalt (30, 5 km/óra). Ezen kívül az ő nevéhez fűződik a legtöbb labdaszerzés is, 45 az összes verseny során.

„Szeretem a csapatot védekezésben. Itt fejlődtünk a legjobban. Szilárdabbak vagyunk” – értékelt Ancelotti az Atlético de Madrid elleni győzelem után. Már 10 tiszta lap van. „Militão egy szuper játékos” – ismételte meg dicséretét az edző.

Nem a madridi siker az egyetlen célja, amit Militao rövid távon szem előtt tart. A középhátvéd a következő szezonban télen megrendezésre kerülő katari világbajnokságot veszi célba. Ez lesz az első jelentős nemzetközi megmérettetése Brazíliával annak ellenére, hogy 23 évesen már 19 meccset játszott és egy gólt szerzett.

Militao apránként konszolidál Tite-hez. A kanárik legutóbbi négy meccsén volt kezdő, olyan fontos riválisok ellen, mint Chile, Peru, Kolumbia és Argentína. Militao most a brazíliai válogatottbeli pozíciójáért harcol Thiago Silvával (37 éves) és Marquinhosszal (27), de minden arra utal, hogy már ő az első generációs cseréje.

Innen messziről azt látjuk, hogy a brazil élete csúcsára tart, hiszen egyaránt révbe érni látszik karrierje és a magánélete is. Szebben nem is lehetne a 2022-es év elé nézni, mint amikor a csapat a tabella élén áll szignifikáns előnyel, és az apaság kihívásainak képe a következő évben. Nem elfelejtve azt se, hogy a Real Madrid most, ebben a pillanatban minden versenyben még esélyes. Ahogy a dolgok állásából ezt minden kockázat nélkül prognosztizálni lehet, egy, de akár több cím is elérhető ebben a szezonban a királyiaknak.

„Címekkel teli 2022-t várok” – búcsúzik az AS-től, mielőtt Madridba repülne… Jelenleg a bajnokság fele a zsebében van, és az összes többi front nyitva áll. Militao, a Real Madrid új császára.

Kiemelt kép szintén AS.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJAÉrdekességekKiemeltNYILATKOZATOKSzerződésekVÁLOGATOTT

Leave a Reply