Itt a pont az I-re: Mbappe aláír

Mint azt már tudjuk, Kylian Mbappe a mi játékosunk lesz jövőre. Hiszen hiába is szerették volna titkolni, a hír kiszivárgott akkor, amikor megegyezett Florentino Pérez és a francia. De most lezárul végre, és megnyugodhatnak azok is, akik eddig nem hittek benne.

A Marca köztudottan Real Madrid közeli, bennfentes és fél hivatalos hírmondója a klubnak. És nemrég tették közzé azt a cikket, melyben feketén – fehéren ott áll:

KYLIAN MBAPPE ÉS A REALMADRID KÖZÖTTI SZERZŐDÉS JÖVŐ HÉTEN PÉNTEKIG ALÁÍRÁSRA KERÜL.

Természetesen most, a szezon kellős közepén nem lesz hivatalos bejelentés. Mbappe vissza utazik Párizsba, és ígéretéhez híven minden erejével azon fog dolgozni, hogy a PSG a bajnokságot sikeresen zárja.

A Real Madrid pedig szintén teljes mértékben dolgozik tovább, hiszen vár a Bajnokok Ligája negyeddöntő rájuk, illetve természetesen a bajnoki elsőséget is szeretnék megtartani.

Kylian a szezon végén érkezik, akkor lesz a hivatalos bejelentés, bemutatás. Akkor fog végleg az a hihetetlen hosszú és nehéz történet a zenitjéhez érkezni, ami őt a spanyol fővárosba vezette.

Valószínűleg ez a futball történelmének a leghosszabb átigazolási sztorija, itt az oldalunkon is folyamatosan beszámoltunk róla. Maga az igazolása is annyira sok idő, fáradtság és feszültség közepette zajlott, és ő maga is mindent elkövetett, hogy jöhessen, amivel már jó ideje tiszteletbeli madridista a szurkolók szemében, pláne a szívében.

A mocskos anyagiakról annyit árul el a cikk, hogy Mbappe 60 és 80 millió euró közötti átigazolási prémiummal érkezik, a fizetése pedig évi nettó 25 millió euró körül lesz.

Amennyire a PSG és a Real Madrid között korábban nagyon jó, mondhatni baráti volt a viszony, mára a múlté lett teljes mértékben. Korábban az elnökök, Florentino Pérez és Nasser al-Khelaifi szinte barátokként tekintettek egymásra. Aztán amikor a Real Madrid ajánlatot tett Mbappe játékjogáért, a francia klubvezetés elfordult a madridiaktól, majd a Szuperliga tervét sem támogatták (el-Khelaifi UEFA bizottsági tag, nemhiába).

A szerdai mérkőzés után aztán amennyi emberi érzést még egyáltalán érezhettek is egymás iránt, minden bizonnyal köddé vált. El-Khelaifi botrányos kirohanása és viselkedése olyannyira megbotránkoztató, hogy ezt a fehérek sose fogják elfelejteni.

(Hogy az UEFA valóban megbünteti vagy sem, az annyira nem lesz talány, hiszen kimondatlanul is a PSG és Nasser Al-Khelaifi a dédelgetett klubjuk.)

Most, hogy Mbappe szerződik, esélyesnek látom azt is, hogy jövőben a klubok a legszükségesebb kommunikáción kívül abszolút nem fognak tárgyalni egymással. Marad majd a nyiltakozatbani üzengetés, de ez eddig is inkább a párizsi vezetés stílusa volt.

Mi nem vesztettünk, csak nyertünk. Sergio Ramos sajnálatos sérülései megnyugtatták a madridisták szívét, hogy nem is volt akkora baklövés elengedni őt.

Én egyetlen dolgot tartok csupán hátránynak a megromlott viszony vonzatában: Achraf Hakimi kérdőjeles státuszát. Mert bizony hangot adott olyan reményének, hogy ha lenne rá lehetősége, szívesen vissza térne Real Madridba. De ezt Pérez már nem fogja tudni letárgyalni az olajmilliárdosokkal…

Forrás: Marca, kép Facebook.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAMÉDIA
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply