Jovićnak elege van, távozik a nyáron – kérői is vannak

Luka Jović története nyáron véget ér a Real Madridnál. A szerb csatár számos európai csapat figyelmét felkeltette.


Luka Jovićnak elege van a Real Madridból, mivel egyáltalán nem szerepel Carlo Ancelotti terveiben – annak ellenére, hogy az olasz tréner le szerette volna igazolni tavaly amikor a Napoli vezetőedzője volt. A szerb játékos és a klub is tisztában van azzal, hogy nyáron elválnak útjaik – a vezetőség pedig már a lehetőségeken gondolkozik.

Januárban több klub is potenciális érdeklődő volt Jović iránt, azonban egyik esetben sem folytatódtak a tárgyalások Karim Benzema akkori sérülése miatt.

Az Arsenal és az Everton még januárban mentőövet dobott volna neki, mindemellett az AC Milan és a Borussia Dortmund is az érdeklődök között volt. A Dortmund azonban hamar változtatott álláspontján, hogy a távozó Erling Haalandot pótolják a Salzburgban játszó Karim Adeyemivel.

Mint azt tudjuk, Jović 2019-ben 60 millió euróért érkezett és 2025-ig szóló szerződése van – ami egyértelműen megnehezíti a távozását. Nem tűnik könnyű feladatnak olyan klubot találni, akinek sikerül eladni a szerb támadót, így a vezetőség nem zárja ki azt sem, hogy újra kölcsönadja – immáron vásárlási opciót elhelyezve a kölcsönszerződésbe, ami körülbelül 20 millió euró lehet.

A helyzete

Csatlakozása óta mindössze 1487 percet játszott 49 mérkőzésen, három gólt és négy gólpasszt szerzett. Ebben az idényben már 18 játékos játszott nála többet: a 2021/22-es kiírásban 473 percet töltött pályán, utoljára február 12-én lépett pályára.

Hétfő este a Buta Sport tett közzé egy fotót Instagramon – amin ő, Gareth Bale és Eden Hazard látható. Jović ezt a képet lájkolta és egy „elgondolkodtató” emojit is hozzászólt a fotóhoz.


forrás: MARCA / fotó: TheInterWay

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply