Miért nem játszik Bale, Hazard, Jović és Mariano?

Karim Benzema egymaga többet játszott ebben az idényben, mint ők négyen összesen. A rendkívül kevés játéklehetőség okait vizsgálta a MARCA.


A Real Madrid hétvégi El Clásicós veresége fényt derített Carlo Ancelotti csapatának négy olyan tagjára, akik úgy tűnik már egyáltalán nem szerepelnek a klub – avagy az olasz mester terveiben. Nevezetesen Gareth Bale, Eden Hazard, Luka Jović és Mariano Díaz.

Carlo Ancelotti tavalyi visszatérése szinte az összes játékosnak új reményt adott, hogy bizony ez egy új kezdet lesz és mindenkinek megadja a szükséges játéklehetőséget. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a fenti négy játékos teljesen el lett felejtve, közelebb állnak a távozáshoz, mint valaha.

Bale: nem a Real Madrid a prioritása

Ancelotti a szezon elején próbálkozott a walesivel, okok is voltak arra, hogy ő bizony a csapat egyik oszlopos tagja lesz, azonban a lelkesedés rövid ideig tartott. A szezonban elszenvedett első sérülését követően Bale teljesen eltűnt, az edzőteremben dolgozott, szinte mindig azért, hogy a válogatott szünetekre készen álljon. A válogatottban mondhatni rendszeresen játszik, miközben Madridban semmit. Állítólag egy válogatott szünetről visszatérve egy 30.000 eurós orvosi számlát mutogatott a csapattársainak, amelyet a távollétében kapott.

Bale teljes egészében eltűnt Madridból, látszólag teljesen közömbös ezzel kapcsolatban. Augusztus óta mindössze kétszer játszott. Az El Clásicón, amikor a meccsnap reggelén kikerült a keretből – végül el sem ment a Bernabéuba, hogy megnézze csapattársait.

Szerződése ezen a nyáron jár le és a történet vége egész biztosan nem happy end lesz. Most még nem világos, hogy mit tartogat számára a jövő, de egy biztos, hogy ez nem Madridban lesz.


Hazard: jó hozzáállás, de közel sem Vini, Rodrygo vagy Asensio szint

A belga szélsőt nagy elismerés veszi körül a klubon belül, valamint nem titok, hogy kétségbeesetten akart bizonyítani. Erőfeszítésből nem szenved hiányt, de a fájdalmas igazság az ő esetében az, hogy egyszerűen nincs olyan szinten, mint az őt megelőző játékosok.

Ancelotti ugyan nagy rajongója Hazard hozzáállásának, de a fizikai állapotának közel sem. Számtalan sérülés gyötörte az elmúlt években és úgy tűnik, hogy ezek a sérülések egy dimenziót vettek el tőle. Ő már nem az a játékos, aki a Chelsea-ben volt. Alternatívaként keveset tud nyújtani a csapatnak, különösen annak tekintetében, amit Carlo Ancelotti elvár a szélső játékosoktól.


Jović: a klubnak elege van

Zinédine Zidane lemondott Jovićról és úgy tűnik, hogy Ancelotti is ezt tette most. Eltekintve a kevés játéklehetőségtől, a szerb játékos állítólag rosszul edz és a csapattársak sincsenek megelégedve vele. A szerb csatár tavaly januárban maga kérvényezte a távozását, kölcsönbe is került a Frankfurthoz – ahol jól kezdett, azonban 18 Bundesliga-mérkőzésen mindössze négy góllal fejezte be az idényt.

Gyenge hozzáállása azt eredményezte, hogy még Karim Benzema távollétében sem őt (a második számú csatárt) választja Ancelotti, hanem inkább csatár nélkül játszatja a csapatot. Napja meg vannak számlálva, a nyári távozásáról itt írtunk bővebben.


Mariano: nem Real Madrid szint

A vasárnapi El Clásicón ő érkezett csereként, ez is azt jelenti, hogy még ő is előrébb van a sorban, mint szerb kollégája. A klub szezonról-szezonra próbálja őt meggyőzni a távozásról, azonban ő hajthatatlan, ami frusztrálja a vezetőséget.

Korábban visszautasította a Rayo Vallecano ajánlatát, pedig a fizetése még több lett volna, mint amit Madridban keres. Maradni akart, bizonyítani. Szinte annyi sérülése volt már, mint ahány meccsen játszott ebben az idényben. Azonban mikor bevethető, jól száll be és jól is edz, a hozzáállását nem lehet kifogásolni, az egyetlen probléma az, hogy nincs azon a szinten, amilyenre a Real Madridnak szüksége van.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK

Leave a Reply