Haaland elutasította a Manchester City ajánlatát, vár

A norvég csatár a múlt héten visszautasította a Manchester City első nagy ajánlatát, azonban ellen kell állnia Raiola és édesapja nyomásának is. Akárhogy is, az átigazolása 200 millió euró lesz.


Erling Haaland továbbra is a gondolkozik és a következő hetek döntőek lesznek a jövőjével kapcsolatban. Nem is olyan régen az AS számolt be arról, hogy a norvég csatárért vívott harcban csak a Real Madrid és Manchester City vesz részt, miután a Barcelona kiszállt a transzferből – erősítette meg Joan Laporta.

Az AS-hez közel források közölték, hogy Haaland a múlt héten visszautasította a M. City első jelentős ajánlatát – azt az ajánlatot, amit édesapja és ügynöke, Mino Raiola is megkapott. Ez egy rendkívül jövedelmező ajánlat volt, amely heti 600,000 eurós fizetést garantált Haalandnak, ami azt jelenti, hogy adózás után évi 27-28 millió üthette volna a markát. A játékos döntése nem végleges, azonban azt jelenti, hogy egész biztosan nem a pénz miatt vált klubot, csak kivárja a Real Madrid ajánlatát.

Josep Pedrerol, az El Chiringuito vezetője nemrég elmondta, hogy bármelyik csapathoz is igazol a norvég, a transzfer összesen 200 millió euróba fog kerülni. Az összeg a következőképpen oszlik el:

  • 100 millió euró a Dortmundnak (nincs fix 75 milliós záradék, ahogyan azt sokan állítják)
  • 50 millió euró ügynökének, Raiolának
  • 50 millió euró édesapjának

Ezen felül jön még Haaland fizetése, ami nagyjából nettó 25 millió euró. Ezt az összeget ügynöke és édesapja követeli. Ezzel azonban van egy nagy probléma, mi szerint a Real Madrid ilyen módon nem szeretnének üzletet kötni Alf-Inge Haaland és Raiola követelései miatt. Emellett adódik még egy dolog, ami aggodalmat okoz Madridban: a játékos elmúlt sérülései, ami egyre sűrűbb.

Egy lehetséges megoldás

Minden Erlingtől függ, azonban az is árulkodó, hogy a norvég csatár nemrég Marbellában vett magának egy házat, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse Spanyolországban. Megkedvelte az országot a klíma és gasztronómiája miatt. Azonban az is igaz, hogy maga a játékos is fél a sérülésektől, ismerje Eden Hazard és Gareth Bale helyzetét. Haaland már idén nyáron szeretne Madridba igazolni, ahelyett, hogy 2023-ig várna.

A nagy kérdés az, hogy Haaland képes lesz-e ellenállni a City, édesapja és ügynöke nyomásának. Azonban ha olyan nagy álma Madridban játszani, követheti Mbappé példáját. A francia csatár visszautasította a PSG abnormális ajánlatait (nettó 100 millió eurós maradási pénz, plusz 50-53 milliós adózás utáni fizetés), annak érdekében, hogy idén nyáron ingyen érkezik Madridba.

Mbappé tehát meghozta a döntést, most Haalandnak el kell döntenie, hogy hogyan tovább. A Real Madrid akarja őt, de nem minden áron.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply