9-es a házban, avagy mégsem marad Benzema magára?

Éppen tegnap ollózgattam össze egy cikkben, hogy kit szeretett volna leigazolni a Real Madrid Benzema cseréjeként, és kit miért nem sikerül. Ma reggel pedig szembe jött velem a Marca cikke, ami felvet olyan lehetőségeket, amivel mégis lesz kettes számú 9-ese a klubnak.

Néha pihennie kell (kép France 24)

Mindenek előtt tisztázzuk. Amikor a kis francia faképnél hagyta a vőlegényt, ahogyan tegnapi cikkemben fogalmaztam, a klub tarsolyában voltak további nevek, de ezek sorra meghiúsultak. Ennek fő oka az, hogy nincs hely a keretben jelenleg további, Únión kívüli játékos számára (összesen 3 lehet, és ezek a helyek be vannak töltve Militao, Vinicius és Rodrygo által).

A Marca szerint azonban a klub nyitott szemekkel figyeli a piacot, ha mégis feltűnik valaki, azonnal lépnek. De ha a világbajnokságig nem lesz új középcsatár, akkor akár – a klubtól szokatlan módon – a téli átigazolási szezonban is lecsapnak. Mert a világbajnokságok gyakorta avatnak új sztárokat.

Addig is akadnak a klubon belül lehetőségek. Elsősorban Borja Mayoral és Juanmi Latasa lehetnek azok, akiket a keretben Carlo Ancelotti szerepeltethet 9-esként. Mind a ketten lehetőséget kaphatnak, amennyiben a Real Madrid értékesíteni tudja Luka Jovicot és Mariano Díazt. Előbbi a válogatottban éppen most jegyzett két gólt ugyan, de Ancelotti kihagyta a BL döntőben is, hosszú távon nem jelentett megbízható, állandó minőséget. Mariano eladása már tavaly terítéken volt, de vissza utasította az érte érkezett ajánlatot. Nem akart élni a több játéklehetőséggel, maradt inkább a kényelmes, de stabil szép fizetésért (4,5 millió euró /szezon).

Arribas és Latasa (kép ADN Blanco)

Asensio folytonossága kérdőjeles, a klub vezetése és a mallorcai a válogatott szünet után ül asztalhoz tárgyalni. Asenio szíve szerint maradna is, de egy jó ajánlat és több játéklehetőség esetén valószínű, hogy hajlandó lesz kipróbálni magát akár másik bajnokságban is. Milánóból komoly érdeklődés van iránta, ahol egy remek sportprojekt zajlik éppen, a fiatal játékos pedig egy jó ajánlatért szívesen venne részt benne.

Eden Hazard megkapja a lehetőséget a következő szezonban, hiszen a szerződése még 2024-ig szól, és végre remek formában mutatta magát a Nemzetek Ligájában. Viszont balszélső, nem középcsatár. Ahogyan Vinicius és Rodrygo se középső támadók.

Ancelotti Asensióval, Iscóval és Bale-el kísérletezett, hogy megtalálja azt, amit Jovic és Mariano nem adott meg neki. Isco és Bale szerződésük lejártával elbúcsúztak új klubot keresve, a nyár végéig reméljük, hogy sikerül nekik megfelelő csapatot találni.

És itt vagyunk, hogy marad a cikk elején említett két játékos, Mayoral és Latasa. Mayoral a Castillaban nevelkedett, majd 2015-16-ban egy szezonra helyet kapott az első keretben. Ezek után folyamatosan kölcsön volt adva, a Wolfsburg után a Levantenak, majd a Romanak, legutóbb pedig a Getafeban töltött egy fél szezont.

Latasa a Castillaban második gólkirályként zárta a szezont ( 13 gól) csak Arribas előzte meg (15 gól). Ancelotti a Cadiz elleni bajnokin adott is neki alkalmat a nagyok között bemutatkozni, igaz csupán 8 percet kapott. Azt, hogy miért nem Arribas felhívásán gondolkodnak, nem fejti ki az írás, de elképzelhető, hogy vagy a játéksstílusa nem illik az Ancelotti által megálmodott rendszerbe, vagy a klub jó ajánlat esetén el is adná, de lehetséges, hogy túl fiatalnak gondolják (Latasa 21, Arribas 20 éves – na de Vinicius és Rodrygo sem idősebbek!).

Mi mindenesetre az ujjunkat a transzfer hírek ütőerén tartjuk a nyár folyamán, valóban a legfontosabb most az lenne, ha Karim Benzema néha lélegzethez jutna, hiszen nagyon sok mérkőzés és ráadásul nagyon fontos mérkőzés vár majd rá mind a Real Madriddal, mind pedig a válogatottal.

Forrás Marca, kiemelt kép https://fichajes.defensacentral.com/el-homenaje-de-mayoral-a-benzema-que-tambien-sirve-para-callar-bocas

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCastillaNemzetek LigájaSzerződések
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply