Lesz új kilences a Real Madridban, vagy Benzemára hárul továbbra is a legtöbb felelősség?

Ahogyan a transzfer időszak elrajtolt, mi, a Real Madrid drukkerei feszült figyelemmel kísértük, várjuk a híreket a Királyi Gárda oldalain.

Igaz, hogy kitörő örömmel fogadtuk mindannyian Antonio Rüdiger és a hétfőn esedékes Tchounameni szerződtetéséről érkezett híreket, de a támadó szekció megerősítésére várunk továbbra is.

Nos, a hír az, hogy nincs hír. Feltételezések, találgatások ugyan naponta látnak napvilágot, de konkrét név nincs egyetlen sem.

Lassan megszűnik egy új 9-es szerződtetésének a lehetősége, ahogy az idő telik. Egyértelmű, hogy senkit nem fognak igazolni, ha nem felel meg az elvárásoknak. Benzema egymaga maradhat, valódi helyettes nélkül.

Egyrészt a klub abszolút Mbappe igazolására koncentrált, a francia azonban az oltárnál hagyta ott a vőlegényt egy gazdagabb miatt. Lapoztunk, Florentino Pérez is kijelentette, hogy az aktája lezárva.

Viszont nincs olyan lehetséges jelölt jelenleg, aki rendelkezik Uniós állampolgársággal, és megfelelne annak az elvárt színvonalnak, ami méltó a Real Madrid mezéhez. Kétségtelenül jelenleg nagyon szegényes a felhozatal minőségi csatár tekintetében.

Erling Haaland szerződésére a gigantikus ajánlat után nem volt lehetőség, hiszen a fehérek soha nem fizetnének ekkora csillagászati összeget, mint amit az angol/arab klub ajánlott, és ezzel mélyen egyet is kell értenünk mindannyiunknak.

Unión kívülről lenne opció, de a három lehetséges helyet foglalják Vinicius, Rodrygo és Militao. És ahhoz sem fér kétség, hogy őket nem lehet nélkülözni már a keretből. Vinicius spanyol állampolgársági kérelmére már rá került a pecsét, ami jóváhagyta, de az útlevelét nem állítják ki, elviekben januárig nem is fogják. 600 000 kérelem van jelen pillanatban három (!) ügyintéző asztalán, köztük Rodrygo, Militão és Reinier kérelme is. Reménytelen, a hivatal a COVID járvány miatti káoszt okolja, vagy amögé bújik a felelősség elől.

Jesus iis hiába várja Pérez hívását, ameddig a braziljaink nem kapnak állampolgárságot

Ez miatt esett kútba Gabriel Jesus, Ancelotti fő célpontjának a szerződtetése is. És a Liverpoolhoz tartó Darwin Nunez is emiatt nem lesz tagja a Real Madrid jövő évi keretének, pedig a kvalitásai alapján mindketten jó választás lehettek volna.

Nunez is unión kívüli (kép Manchester United)

Marad a várakozás, az is lehet, hogy az előszezon után a következő La Liga rajtot is így kezdjük. Florentino Pérez kijelentése kell rögzüljön a fejünkben: hiába nyertük meg a La Liga-t és a Bajnokok Ligáját, nincs helye az önelégültségnek. Nem veszíthetjük el a fejünket, nem fogunk kapkodni.

Marco Asensio sorsa sem lett még elhatározva. A hullámzó teljesítményt nyújtó mallorcai lehet az, aki a padon ülve továbbra is az egyik olyan opció Ancelotti számára, akit bevethet ha szükséges. Szerződéséből van még egy év, így a Nemzetek Ligája mérkőzések után ülnek le a klub vezetésével tárgyalni az esetleges hosszabbításról. Jovic és Mariano viszont abszolút arra vár, hogy áthelyezzék őket olyan klubba, ahol több játékpercet tölthetnek a pályán.

Kérőkre várnak (kép Marca)

A Castilla ugyan tartogathat olyan játékosokat, akik felhívhatók egy-egy mérkőzésre, de állandó megoldást nem nyújt. A Bajnokok Ligája döntőjében Carlo Ancelotti nagy húzása Fede Valverde játszatása a támadók között, szintén nem az, amit állandóra adna, hiszen a középpályán most van a ki a létszám. Alap eset a legendás Modric-Kroos-Casemiro trió, csere opciók pedig Valverde – Camavinga – Tchounameni.

Tchounameni igazolása eddig a legnagyobb hír ezen a nyáron (kép 24 Hours Word)

Pedig a Sky Sport ismét feldobta Paul Pogba nevét, cikkük szerint a nyári amerikai minitorna idejét szeretné kihasználni, hogy meghallgassa a Juventus, a Real Madrid és a PSG ajánlatait. Nekünk egyrészt nincsenek arról információink, hogy a Real Madrid érdeklődést mutatna iránta, másrészt ezt a hírt más oldalak nem erősítették meg.

Védők dolgában is jól állunk, hiszen Rüdigerel kiegészülve egy abszolút erős védelmi falunk alakult ki. Kapusok dolgában várjuk, hogy lesz-e végleges megállapodás a távozó Lunin pozíciójára a Chicagóból kinézett 18 éves tehetség, Gabriel Slonina érkezésére, és itt is megvagyunk.

Aki biztosan marad és bizony -ha tetszik, ha nem – bevethető alkalmanként, az Lucas Vazquez. Tudom, hogy megosztó a vélemény róla madridista körölben, de ne higgyétek, hogy Vasquez nem remek játékos. Soha, egyetlen alkalommal sem hallottam panaszkodni a kevés játékidő miatt, vagy a fizetése miatt, vagy egy edző vagy bárki ellen. Soha.

Soha, egyetlen alkalommal sem lépett úgy a pályára, hogy unott, alibizne, ne hajtana. Akkor sem lófrál, ha adott pillanatban nem a legjobb formáját tudja nyújtani, a szíve mindig ott van! És nincs a világon egyetlen klub sem a Real Madridon kívül, akinek a keretében lenne egy ilyen Jolly Joker.

Ha kell, támadó pozícióban játszik, ha kell, akkor középpályán, de ha a védelemben van lyuk, akkor védekezik. Úgy, azon a szinten, ami tőle minden esetben a maximális. Respekt, és leírom, vállalom, hogy szeretem Lucas Vazquezt, és örülök, hogy a keretünk tagja.

Na de még mindig nincs cseréje Karim Benzemának. Voltak nevek, Raheem Sterling – szélső, Rafael Leao-szélső, vagy Romero Lukaku. De ő vissza tér korábbi klubjához a hírek szerint. Na meg 29 éves, nem jelentene megoldást a következő 10 évben. Max 5-6 évre.

Karim magára marad!? (kép Twitter)

Semmi, abszolút semmi megbízható forrásból származó hírünk nincsen tehát arra vonatkozóan, hogy Karim Benzema helyettesítésére lenne olyan jelölt, aki segítséget nyújtana a következő, nagyon megterhelő szezonban.

La Liga, Bajnokok Ligája, majd világbajnokság, rögtön utána ismét Liga, közben egy szaúdi Spanyol Szuperkupa torna, Király Kupa, Bajnokok Ligája, aztán persze megint sűrűn válogatott mérkőzések, mint selejtezők, Nemzetek Ligája…

Előre láthatóan a következő 11 hónapban se Karim Benzema, se a többiek nem tudnak sok időt pihenéssel tölteni, sérülések gyakrabban előfordulhatnak, illetve eltiltás miatt is hiányozhat a keretből alapjátékos. Na de nem Karim. Ó soha nem kapott még piros lapot a profi karrierje során.

Hacsak… Persze ez csupán egy képzelgés. De azon ritka esetet vázoljunk fel, ami alapján mégis, csak tényleg játszásiból, egy ötlet. Florentino Pérez, ahogyan ismerjük, mindig tart valamit a tarsolyban. Olyat, ami titok, ami talán csak az ő agyában egy mély titok, amivel majd húz egy hatalmasat, váratlant, egy olyan valamit, ami most még nincs kimondva hangosan. Talán Sáncheznek már súgott is a fülébe valamit. Talán tudnak valakit, valahol, de nem fogják elmondani.

Én bízom benne, hogy akár az utolsó pillanatban, de mégis sikerülhet egy minőségi csatár igazolása, de persze, hogy nem fogják elmondani. Nem, mert a francia fővárosiak is azonnal színre lépnének, vagy valahonnan a PL-ből egy arab milliárdos klub is azonnal bejelentkezne. Mert ha rálicitálnak, akkor a Real Madrid megint a parton marad. Ez lett a divat, ennyi, amit tudnak, hogy ha a tehetséges, fiatal sztároknak csillagászati összeget büfögnek oda, akkor azokat azzal elvakíthatják és ezzel a jövő Real Madridját gyengítik. Ha Pérez hagyja!

Több forrásból szerkesztve, lásd a linkeket, kiemelt kép Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGNemzetek LigájaNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEKSzerződésekVÁLOGATOTT
ÁTIGAZOLÁSOKCastillaSzerződések

Leave a Reply