Rüdiger: ” Amikor a Santiago Bernabéuba lépsz, rájössz, hogy ez egy különleges hely”

Antonio Rüdiger jelenleg a válogatottal szerepel a Nemzetek Ligájában, de már nagyon várja, hogy bemutatkozhasson a madridi közönségnek. A Marca újságírójának, Juan Igancio Garcia-Ochoa-nak is boldogan adott interjút.

Nagyon izgatottan várja a június 20-ára tervezett bemutatását, és azt ígéri, hogy minden percben oda adja a szívét is a játékába Madridnak.

Még egy hét sem telt amióta aláírtad a szerződésed a Real Madriddal. Milyen érzések kavarognak benned?

Nagyon büszke vagyok, de ebben a pillanatban még nem tudom teljesen felfogni, mit is jelent ez az egész. Majd ha Madridban leszek a családommal, akkor fogom fel majd teljesen, hogy mit is jelent a Real Madridhoz igazolni.

Egyértelműen karriered legnagyobb lépésének tartod?

Úgy gondolom, hogy a futballban, ahogy az életben is fejezetek vannak, és ez egy új fejezet most a karrieremben. Nyilvánvaló, hogy nagyon nagy fejezet, nagy lépés a számomra. Talán a legnagyobb az egész pályafutásom során.

Mond el őszintén: hány ajánlatot kaptál?

Nos, sok megbeszélés volt, de ha őszinte akarok lenni, akkor számomra csak a Chelsea vagy a Real Madrid jöhetett számításba.

Amikor a Real Madrid hívott, mi jutott először az eszedbe?

Amikor először meghallottam, hogy a Real Madrid szerződtetni akar engem … Az olyan volt… Hűha… Emlékszem, először szeptemberben vagy októberben kerestek meg. Egy ilyen klub nem hív túl gyakran, szóval csodálatos volt.

Amikor a Santiago Bernabéuban játszottál a Chelsea-vel, és gólt lőttél, mire gondoltál? Milyen érzés volt?

Először jártam a Bernabéuban. Előző nap elmentünk megnézni a stadiont. Elmondhatatlan. Felnézel, és csak egy részét látod, annyira hatalmas. Rájössz, hogy ez egy különleges hely, és hogy igazán nagy mérkőzéseket egy ilyen stadionban szeretnéd lejátszani. Nem Madrid ellen, hanem folyamatosan ott szeretnél lenni. Sajnos aznap nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt mi szerettük volna, és a Real Madrid lett a bajnok. Jár a taps nekik.

„És erre Ancelotti azt mondja nekem, hogy mindenki boldog, na ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el.”

Szóval tetszett a stadion, igaz?

Igen, nagyon, már alig várom, hogy ott játszhassak. Láttam képeket, hogy hogyan fog kinézni ha teljesen elkészül, még jobb lesz.

Tudtad, hogy a mérkőzés után Ancelotti azt mondta a klub vezetésének : „Rüdigernek a Real Madridban kell játszania”?

Igen… Mindenki tudja, hogy kicsoda Carlo Ancelotti a futball világában. Ő egy csúcsedző, ezt pedig most megint megmutatta, amikor megnyerte a La Liga-t és a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal. Nem kell ezt senkinek mesélni, tudja mindenki. Nagy megtiszteltetés, hogy Carlo Ancelotti szeret engem. Gyerekkorom óta láttam a tévében. Megtisztelő.

Beszéltetek Ancelottival?

Igen, beszéltem vele.

Milyen volt a beszélgetés?

Örömteli volt, miután már minden nyitott kérdést sikerült tisztázni, minden le volt zárva a szerződésben. Azt mondta, hogy mindenki nagyon örül, hogy Madridba jövök, és ez boldoggá tesz engem is. Nyilvánvaló, hogy Carlo Ancelotti egyike azoknak, akik erőssé teszik a Real Madridot, de persze nem ő egyedül. Ott van Benzema, Kroos, Modric, Casemiro…

És erre Ancelotti azt mondja nekem, hogy mindenki boldog, na ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el. És ez azt is mutatja, hogy jól teljesíttetem az elmúlt három évben, és motivál, hogy még jobban teljesítsek a Real Madridban.

Bekerülsz a 14 Bajnokok Ligája győzelemmel büszkélkedő klub kötelékébe. Ez extra nyomást gyakorol rád?

Igen, ez nyomás, de ez a Real Madrid történelme. Győzni szoktak, ez a mentalitás a klubban. De ez a győztes mentalitás illik a karakteremhez.

A pályán vezér vagy, ez látszik, még a játékvezetőkkel is szembe mersz szállni, ha az igazad véded.

[nevet] A vezető szerep egy olyan dolog, ami jön magától. Védőként éreztetned kell a jelenléted a csapattársaiddal, az ellenféllel, én ezt próbálom. Szeretek jól kommunikálni, motiválni, ez belőlem fakad, nem tettetem.

„Kötelességem megtanulni spanyolul,meg is fogom tenni.”

És milyen Rüdiger a pályán kívül?

Pont az ellenkezője annak, amit a pályán látni. Nem tartom magam sztárnak, inkább egy hétköznapi srác vagyok. Kiváltságos vagyok, mert jó életem van, remek klubokban játszhatok, pont ezért szeretnék vissza adni a közösségnek abból, amit a futball és az emberek nekem adnak. Szeretek kórházaknak segíteni, jelen lenni Sierra Leonéban…

Más közegben nőttem fel, mint ahol most vagyok. Nem voltunk gazdagok, mégis mindig annak éreztem magam, mert a családommal lehettem. Számomra az igazi gazdagság a család.

Az egész családod megy Madridba veled?

A szüleim Sierra Leonéban élnek, a nővérem Berlinben, a bátyám Trierben. A feleségem és a két gyermekem jön velem.

Milyennek képzeled el az életet Madridban?

Azt hiszem, jobb lesz az időjárás, mint Londonban. [nevet] Vannak jó kaják, megkóstoljuk a paellát meg mindent. Alig várom, hogy sétáljak egyet a városban. Szerintem zajosabb, mint ahonnan jövök, de éltem Olaszországban, így nem lesz szokatlan.

Egy videón arra kéred Hazardot, hogy ne menjen Madridba…

Emlékszem, emlékszem. És végül abban az évben maradt! Egy szezonnal később távozott, szomorúak voltunk. De miatta örültem neki, mert tudtam, hogy kicsi kora óta Madrid volt az álma. Nagy rajongója Zidane-nak.

Nagyon bboldog vagyok, hogy újra egy csapatban lehetek Eden-el Madridban. Tudom, hogy ezek nagyon nehéz évek voltak a számára, sok sérüléssel, problémával. De továbbra is remélem, hogy a madridi közönség láthatja azt az Eden Hazard-ot, akivel együtt játszottam. Kétségtelenül a világ egyik legjobb játékosa.

Miután megnyerte a csapat Bajnokok Ligáját, Eden Hazard fogta a mikrofont, és azt mondta a madridi szurkolóknak, hogy a következő szezonban meg fogja mutatni a minőségét.

Láttam. Nagyon remélem. Remélem, hogy egészséges, mert a sportoló számára ez a legfontosabb. Nincs kétségem Eden képességeit illetően, tudom, hogy ő egy top játékos. Amiben csak tudom, támogatni fogom.

Kik voltak a gyermekkori példaképeid?

Mint minden gyerelnek, több is volt. De ha ki kell emelni valakit, akkor George Weah-t és Ronaldo Nazario-t szerettem a legjobban. Weah volt az egyetlen afrikai, aki Aranylabdát kapott, mindenki számára méltó példakép. A brazil pedig…. Hihetetlen volt.

De te védő vagy….

[nevet] Igen. Kicsi koromban csatárt játszottam, csak 16 évesen kezdtem el védőt játszani. És végül rájöttem, hogy jó döntés volt.

Olyan védő, aki szeret támadni, megjátszani a labdát…. Tessék, Madrid mentalitás.

Igen, az. Vannak bizonyos területei a pályának, ahol veszélyes tudok lenni. Igyekszem minél több gólt szerezni. Szinte mindig olyan csapatokban játszottam, ahol birtokoltuk a labdát, és ez segített a fejlődésben. Mondtam már, hogy a futball fejezetekből áll, és eddig minden fejezetben fejlődtem.

Tanulsz már spanyolul?

Még nem, de hamarosan elkezdem. Ahogy megérkezek Spanyolországba, elkezdek nyelvórákat venni. Az a jó, hogy beszélek olaszul, ez megkönnyíti a dolgomat. Fontos, hogy az ország nyelvén beszéljünk, az ország és az ott dolgozók iránti tiszteletből. Kötelességem megtanulni spanyolul,meg is fogom tenni.

Hogyan képzeled el az első napod Madridban, eltervezted már, hogy mit fogsz mondani a madridistáknak?

Amit aznap fogok mondani a madridistáknak és a csapattársaimnak, az könnyű. Most is elmondhatom. A szívemet adom minden meccsen és minden helyzetben. Amit megígérek: minden nap 100%-ot adok magamból.

Eleged van a szezonból?

Az igaz, hogy hosszú. De ilyen pillanatokban működik a fej, ami erősebbé tesz. Az egyik legerősebb dolog a mentalitás. Mindig elérhető vagyok. Minden meccset nagyon fáradtan fejezek be, ami normális, de a következő meccsen ha azt mondja az edző, hogy játszak, akkor játszok. Mindig készen állok.

A világbajnokságon is látunk a válogatottban.

Igen. Örülök, hogy Spanyolország ellen is játszunk, mert a győzelemhez a legjobbakat kell legyőzni. És Spanyolország az egyik legjobb. Az utolsó meccs ellenük nagyon fájdalmas volt (6-0), nagyon kemény. Most, hogy Spanyolországba megyek, ez még izgalmasabb. Spanyolok, gyertek belém! Határozottan elégedett vagyok a megtett lépésekkel.

Forrás és képek: Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCastillaNemzetek LigájaSzerződések

Leave a Reply