Perez tanúskodik a Neymar és Barcelona elleni perben

Florentino Pérezt beidézte a bíróság annak a korrupció és csalás miatti per tárgyalására, melyen a csatár Santosból való átigazolása kapcsán indított a DIS brazil sportalap és a brazil profi sportolók szövetsége magánvádként.

A vádlottak között a Barcelona részéről Sandro Rosell ül, de vádlott maga Neymar is. Az ügyész 5 év börtönt és 10 millió eurós bírságot kér Rosellre, míg Neymarra 2 éves börtönbüntetést és szintén 10 milliós bírságot kér a vádiratban. A klub korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu nem szerepel a vádlottak között. Az indoklásban az szerepel, hogy noha aláírta a 2011 és 2013 között azokat a szerződéseket, melyekkel a csalássorozatot elkövették, nem volt aktív részese a tárgyalásoknak.

Az vádirat alapján a Barcelona 25,17 milliót fizetett a Santosnak, és további 60 milliót Neymar apja cége részére (N&N Consultoria Esportiva) különböző koncepciók alapján, de a DIS csupán 6,8 millió eurót kapott mint 40% részesedés.

Kép:Pinterest.

A DIS bizonyítékként fogja levetíteni azt az interjút, amelyet Florentino Pérez adott a laSexta „Jugones” programnak 2016. február 3-án, és amelyben biztosította, hogy az összes jogtulajdonos kifizetésével Neymar aláírása 150 millió eurót tett ki. Mivel a csatár iránt a Real Madrid is érdeklődött, a tárgyalások nem hivatalos részeként elképzelhető, hogy az elnök tájékoztatva volt annak idején, hogy mennyi az átigazolás összege.

Florentino Pérez mellett további 17 tanút fognak meghallgatni az október 17-én kezdődő tárgyalások során. Az idézés szerint Pérez meghallgatására október 18-án kerül sor.

További vádlottak Neymar szülei, akikre 2 illetve 1 év börtönt kért az ügyész, valamint Odilio Rodrigues, aki akkoriban az ügynöke volt. Három jogi személy is a vádlottak padján fog ülni az ügyben való részvétel miatt: az FC Barcelona, az N&N Consultoria Esportiva és a Santos FC. Továbbá a brazil sportalap 150 milliós kártérítést szeretne.

Forrás és kiemelt kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJABarátságos mérkőzésekÉlő közvetítésSZUPERKUPA

Leave a Reply