Revansra készül a Frankfurt

Oliver Grasner, a franfurtiak trénere elismerte, hogy az 1960-as vereségnek a mai napig nyomát viselik.

Sokak számára minden idők legjobb döntőjét jelenti az 1960 május 18-án a Hamden Parkban lejátszott dötnő, melyben a Real Madrid 7-3-ra győzte le az Eintracht Frankfurt csapatát.

Ugyanez a mérkőzés a franfurtiak retinájába persze ellentétes előjellel égett bele, hiszen igazán becsületesen próbáltak helyt állni Di Stéfano Madridja ellen.

Azóta hivatalos mérkőzésen nem álltak egymással szemben. Egyetlen találkozót játszottak, 2008 augusztusában, egy 1-1-es döntetlennel végződő barátságos mérkőzést.

Most, a Szuperkupa döntőt megelőzően Oliver Grasnert egy, az UEFA-nak adott interjúban megkérdezték, hogy az akkor elszenvedett vereség plusz motivációt jelent – e nekik.

Az Eintracht Frankfurt egy történelmi klub, sok emlékkel. Az akkori vereség ösztönző a játékosok és a szurkolók számára, akik akkoriban a stadionban voltak (utal az 1960-as Európa-kupa döntőjére ). Azt gondolom, hogy különösen az ő számukra ez inkább bosszú. De nekünk a lehetőség a második európai trófea megnyerése elég ösztönzés. „-mondta el.

Az 1960-as döntő összefoglalója

A Real Madrid a futballtörténelem egyik legnagyobb és legillusztrisabb klubja, amely megnyerte a A Bajnokok Ligáját ötször az elmúlt években. Szeretnénk felkészülni arra, hogy minden esélyünk meglegyen a meccs megnyerésére.”-mondta.

Az tréner azonban úgy véli, hogy csapatának megvannak a fegyverei a meglepetéshez:

Fantasztikus egyéniségek vannak a csapatunkban. Minden játékos a csapatért dolgozik . Csodálatos mentalitás mutatkozik az edzéseken, az öltözőben és a meccseken. Amikor a dolgok nehezek, nem veszítjük el a hitünket, és az utolsó másodpercig mindent beleadunk a győzelemért. Azt hiszem, ez a legnagyobb erősségünk.

Most, a Bundesliga tegnapi nyitómeccsén a Bayern München ellen elszenvedett nagyon csúnya vereség után a kérdés, hogy ez milyen hatással lesz lelkileg a csapatra. Le is törheti a harci szellemüket, de akár a csakazértis dacos hozzáállásukat is felerősítheti. Mindenesetre a Real Madrid a szerdai döntő előtt rendesen kipihente magát, a Juventus ellen egy szép győzelemmel zárta a felkészülési szezont, miközben a Frankfurt fáradtabb lesz valamivel, és bizony nagy pofont kaptak a bajoroktól így indulásra:

https://youtu.be/2u-ftj_KBOg
1-6 a Bundesliga nyitómeccsén

A Marca cikke nyomán, kiemelt kép: Puskás Ferenc és Alfredo Di Stéfano az 1960-as Európa-kupa döntőn, Amazon.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOKSzerződések
ÖSSZEFOGLALÓKSZUPERKUPA

Leave a Reply